Színház

Axis Mundi - Alejandro Jodorowsky szellemidézés

performance, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Audiovizuális töredékek, dallamok, jelenetek, zajok egy univerzális, misztikus anarchista utazásról Alejandro Jodorowsky filmjei nyomán. Analóg és digitális hang- és szabálytalan médiatörmelék-archeo(neo)lógia a XXI. század kezdetén, pszichedelikus-szimbolikus hang-jel analízis, gyógyító utazás, rituális performansz, visszatérés a valóságba.

A "Don't Eat Group" független laboratórium 2006-ben alakult Juhász András videó- és multimédiaművész vezetésével. Projektjeikben a direkt vizuális és hangi mellérendelés a konceptuális brikolázs - azaz, hogy az adott lehetőségekből korábban nem létező, "más","új" keletkezzen - létrehozásának a szándékán alapul: a valós idejű, sokrétegű vizuális-, hangszeres és tárgyzenei improvizációkon, melyek tartozékai a "meghackelt", áramkör-átalakított eszközök, nem csak audio-, hanem digitális kamerák és képalkotó eszközök, valamint az élőszereplős- vagy tárgyperformansz. Előadásaik a technológia által mind jobban anyagtalanodó, megváltozott, időkieséses megszakítások (a virilioi értelemben vett "piknolepszia", "az elveszett pillanatok nem-láthatósága", a "keretek és a felvételek közötti rés") sorozataiból álló lét- és tértapasztalatunk fragmentumaiból, időélményünkből és technológiai szokásainkból építkeznek gyakran szimbolikus, ill. érzékien absztrakt és folyamatművészeti indíttatással.

Christian Skjodt (DK) Aalborgban él. Az Aalborgi Zeneakadémián, ahol dobosként végzett elektronikus zeneszerzést tanít. Zenéjének gyújtópontja az improvizációi, a nem hagyományos hangeszközök, a dekonstrukció, amely Skjodt számára egyúttal az ember vs gép-ellentétben meghúzódó kíváncsiságból fakadó kreativitás terepe is. Emellett a Tonometer Music experimentális zenei kiadó vezetője. Sőrés Zsolttal 2009 óta dolgoznak együtt duófelállásban.

A(z) Átrium előadása

Stáblista:

Hozzászólások