Színház

Az aranykoporsó

színmű, 2 felvonás, magyar, 2005.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az Aranykoporsó a 3. évszázad végén játszódik; Róma újra erős - de a kereszténység terjedése létében veszélyezteti Diocletianus pogány hatalmát. A császár a törvények erejével akarja megszilárdítani azt, serdülő fia, Quintipor számára őrzi a trónt. Az ifjúról azt jósolták a császárnak az istenek: a birodalom felvirágoztatója lesz, de húszéves koráig léte titok legyen!
Quintipor saját atyja rabszolgájaként él az udvarban. Itt megismerkedik Titanillával, az elbűvölő, vad hercegnővel. Két vonulat küzdelme húzódik keresztül a drámán; a fiatalok bontakozó, különös szerelme és a hatalom megtartása legalább addig, míg az ifjú kiléphet a színre...
Móra Ferenc a kereszténység mellett tesz hitet, de az antik kultúra megbecsülése nehézzé teszi számára a régi értékekkel való szakítást. A mű hatása, részben az egyes mozzanatok érzékletes rajzában, részben az antik kultúra közelségéből adódó sajátos pátoszban rejlik.
A Budaörsi Játékszín művészei számára hatalmas kihívás és erőpróba az előadás létrehozása. Ez a mű, fontos és jellegzetes vállalkozása e Színháznak: közízlést és tudást gyarapító, valódi színházi élményt ígér.

Polgár András

A(z) Budaörsi Latinovits Színház előadása

Stáblista:

Szereplők

Quintipor (császári titkár)
Titanilla (hercegnő)
Diocletianus (a császár)
Prisca (a császárné)
Bión (a császár tudósa)
Valeria (a császár lánya)
Galerius (a társuralkodó)
Maxentius (herceg)
Constantinus (herceg)
Lactanitus (a császár filozófusa)
Pantaleon (orvos)
Trulla (Titanilla nevelőnője)
Eunuch (palotaszolga)
Palotaőr I.
Palotaőr II.

Alkotók

Hozzászólások