Színház

Az élők vágyai

dráma, magyar, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A lábjegyzet színház társulata a 2010/2011 évad végére egy különös előadással készül. Klasszikus indiai dráma az alapanyag, szép szöveggel és klasszikus történet vezetéssel. Olyan értékeket emleget ez a régi indiai történet, amik manapság sokat érnek. Fogalmazzunk úgy, hogy nem lehet pénzzé tenni őket, vagy ma már túl sablonosnak tűnnek. Sőt súlytalannak.
Feltesszük a kérdést: vajon valójában tényleg annyira súlytalanok-e...?
Egyszerűen: egy klasszikus india történet elevenedik meg a színpadon, gyönyörű történet Sakuntaláról az álomszép remete lányról, aki szerelmes lesz, és kiderül mennyit ér a szerelme. Az indiai istenek ott pusmognak az emberek feje fölött, hogy azt jó szándékból-e az is ki fog derülni. Tudományosan-bonyolultan: Milyen embernek lenni? Mert az emberek férfiak és nők szerelmesek, vágyakoznak, barátságokat kötnek, beszélgetnek, össze vesznek, kibékülnek, harcolnak, elbuknak, felkelnek, meghalnak. Lám nem olyan egyszerű ez felsorolva se.
És a szerelem az micsoda, és élni micsoda? Ilyen kérdéseket gyerekek tesznek föl és a filozófusok. Nem kell bebizonyítani senkinek, hogy ezt nem csak ők teszik fel maguknak, hanem te is. sőt Ön még inkább.

A(z) Lábjegyzet Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások