Színház

Az iglic

színmű, magyar, 2013., 18 - 99 éves kor között

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Van egy világ, párhuzamos a miénkkel. Nem alatta fekszik, nem is fölötte lebeg: összefonódik vele, emberszem elől elrejtve, mégis valóságosan. Mézeskalácsházak és gyerekváltó banyák, manók, árnyak, lidércek, ágyalatti rémek elfeledett világa. Mert bár nem látjuk, hétfő reggelenként mellettünk áll a Vascsontú Vérmumus a buszmegállóban. Egy történet - felnőtteknek.

Caryl Churchill darabjában mindkét világ hideg és magányos, közöttük pedig ott bolyong az Iglic, a különös haladzsanyelven beszélő, ezeréves alakváltó tündér. Egyedül van, épp úgy, mint Lily és Josie, a két kamaszlány, akikkel összekapcsolódik a sorsa. Őrangyaluk lesz és ártó szellemük, barátjuk, gyermekük és halálos ellenségük. Ezer alakban kíséri őket, ezer varázslattal kapaszkodik beléjük - pedig nem akar mást, csak játszani, szeretve lenni, élni.

A Katona József Színház és a Budapest Bábszínház koprodukciójában az egymás mellett létező, ám egymás nélkül elképzelhetetlen hétköznapi és mesebeli világ is megelevenedik. Lily és Josie története mellett számos másik történet zajlik: kislányok és tündérek, üzletemberek és koboldok, járókelők és víziluluk keresztezik egymás útját, hogy a mese és a valóság határán ne maradjanak egyedül.

A(z) Katona József Színház előadása

Bemutató időpontja:

2013. október 18., Katona József Színház

Stáblista:

Szereplők

Öregasszony (Néni, Banya)
Kiszőce Bubus
Egyik kislány (Zápfog Janka)
Másik kislány (Lily kisbabája)
Hajléktalan (Vascsontú vérmumus)
Marie (Zöldruhás hölgy, Szurtos Panna)
Pincér (Manó, Vascsontú Vérmumus)
Amerikai nő (Páva)
Férfi (Vízilulu, Fekete tündér)
Ember kendővel és vödörrel (Fekete kutya)

Hozzászólások