Színház

Az operaház fantomja

balett, magyar, 2007.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Christina Daaé előtt megjelenik halott édesapja, aki ígéretét adja a kislánynak, hogy elküldi hozzá a tánc angyalát. Hegedűt ad a kezébe, amely kísérni fogja.
A párizsi Opera balettegyüttese új bemutatóra készül.
A főszerepet ki más is táncolná, mint Charlotte, az ídösődő prímabalerína. De közbeszól a véletlen: baleset éri. Egyvalaki mentheti csak meg az előadást: Christina Daaé, a társulat új tagja, akit felkeres a Fantom. Tőle sajátítja el a legfinomabb mozdulatokat.
Az előadás felülmúlhatatlan sikerrel ér véget. Christina alakításával mindenki elégedett. Évek múltán találkozik Raoullal, aki már nem csak rajongóként tekint rá. Charlotta nehezen viseli kolleganője szakmai és magánéleti sikereit.
Christina ismét találkozik tanítómesterével - a Fantommal, aki a birodalmába viszi a megbűvölt táncosnőt. Nagyszabású angyali hangversenyt rendez számára. Szerelme kedvéért ezer csillagot gyújt az éjszakai égbolton. Christina él a helyzet kínálta lehetőséggel, és leveszi a Fantom maszkját. Dühében a férfi kivezeti őt a birodalomból.
Charlotta beletörődik Christina sikerébe. Meg akarja nyerni magának Raoult is, aki viszont elutasítja. Charlottát figyelmezteti a Fantom. A színház két igazgatójának is a tudtára adja, hogy ő az úr az Operában. De ők sem törtődnek vele.
A Fantom bosszút áll Charlottán. Előadás közben lehetetlen helyzetbe hozza a nézők előtt. Az álarcosbálon a saját librettóját adja két igazgatónak. Szerepet írt a kedvesének, Christinának. Charlotta képtelen leplezni féltékenységét, és széttépi a librettót. A feldühödött Fantom leszakítja a csillárt, amely maga alá temeti Charlottát.
Christina rádöbben, hogy minden szerencsétlenségnek ő az okozója, és édesapja sírjánál keres megnyugvást.
A Fantom minden titkát elárulja Christinának, és bevallja iránta érzett reménytelen szerelmét. Mindenre képes érte, még egy következő gyilkosságra is. Az újabb áldozat Raoul lenne, aki Christina segítségére sietett. Ő az utolsó akadály a Fantom előtt.
A Fantom arra kéri Christinát, legyen a felesége, cserébe pedig élni hagyja Raoult. Christina elfogadja az ajánlatot, hiszen Raoul élete mindennél fontosabb számára. A Fantom később rájön, kérése értelmetlenségére és csendben eltűnik a szerelmesek életéből.
Talán egy másik színházba költözött, hiszen minden színháznak megvan a maga fantomja.

A(z) Győri Balett előadása

Stáblista:

Hozzászólások