Színház

Az Őrült, az Orvos, a Tanítványok és az Ördög

előadás, magyar, 2007.

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Máté Edina, a Szegedi Hittudományi Egyetem másodéves hallgatója meglátja az emberiség jövőjét. Látomásának lényege a következőképpen írható le: Az "ipszilon kromoszóma jelenség" következtében, a fiú újszülöttek száma a közeljövőben drasztikusan lecsökken. Egyfajta "nemi pólusváltás" zajlik le a földön száz éven belül. Minden jelentős pozíciót nők foglalnak majd el, a miniszterelnöktől a pápáig. A végső kataklizma azonban akkor következik be, amikor találnak Egyiptomban egy négyezer éves, ó- héber cserépdarabot melyen nőnemben olvasható Isten neve. Ilyen, és ehhez hasonló víziókat lát tehát Edina. Tapasztalatait megosztja néhány emberrel, akik teljesen félreértik. Őrültekházába kerül. Sorsa egyre több hasonlóságot mutat egy kétezer évvel ezelőtti zsidó-szekta alapítójának életútjával.

A(z) Pintér Béla és Társulata előadása

Bemutató időpontja:

2007. október 1., Pintér Béla és Társulata

Stáblista:

Hozzászólások

5/10
Mandzsi 2012 máj. 06. - 20:09:41 5/10
nagyon nehéz darab. és lehet, hogy most megköveznek itt, de nem is kimondottan jó...(pedig a mondanivaló ott van (márha az volt az, ami nekem lejött belõle)de valahogy mégsem lett átütõ....
10/10
elszabó 2012 ápr. 07. - 14:55:35 10/10
Az öregecske József és az egyszerû Marika nem találnak karácsonykor szállást, pedig Marika hamarosan szülni fog. A polgármester félreérti a távol-keleti delegációt, akik nem befektetni szeretnének a városban, hanem egy isten gyermeket keresnek. Így indul Edina születésének története, aki felnõve a szegedi Hittudományi Egyetem hallgatójaként a nõi társadalom eljövetelét jövendöli és tanítványként a polgármestert is megnyeri. A Vatikán integrálná az új hitet (is), ám Jézus történetét követve Edina nem alkuszik, így a "hitesek" börtönébe jut, majd feltámad. Korunk misztérium játéka sok aktuális áthallással, beszédes nevekkel és az örök gyarlóság illusztrációival, szokásosan számos és kiváló ének-zenei betéttel és élvezetes alakításokkal.