Színház

Az Új világ

táncelőadás, magyar, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az Új világ című darab a roma kérdést járja körbe - egy tehetséges fiatal kitörési és asszimilációs kísérleteit nyomon követve. A bemutatóra az Európai Unió soros elnökségének végén, a háromnapos eseménysorozat utolsó napján, június 26-án kerül sor, mivel a magyar elnökség egyik kiemelt fontosságú kérdése a roma ügy, amelyhez a társulat a tánc segítségével kíván kapcsolódni.

Ennek a káprázatos táncprodukciónak a története egy ember - egy roma - sorsának bemutatása. Az előadás elviszi a nézőt egy ismeretlen világba, miközben a színpadon ízelítőt kap a cigány folklórból is.

Egy olyan fiatal fiú életének egy szeletét ismerhetjük meg, aki nagyravágyó reményeket, álmokat dédelgetett. Ahhoz, hogy álmait valóra váltsa, sok mindent kell megélnie. Szerencse, kitartás, tehetség, ízlés, céltudatosság. Számára sem zökkenőmentes az út, a sztárrá válás nem megy egyik percről a másikra. Elindul szülőhelyéről, elhagyva családját, szeretteit, hogy a messzi városban, egy számára Új Világban, elérje célját. Főhősünk barátjával együtt fedezi fel a számára még ismeretlen közeget, az út szépségével, nehézségével, rögösségével, érzelmeivel, örömeivel és bánataival szembesülve. Erről a kalandos útról mesél az előadás, rengeteg humorral, remek zenével és fantasztikus táncokkal. A koreográfiában a néző élvezheti a roma kultúra, a cigánytáncok jellegzetességeit, virtuozitását, és találkozhat olyan mozgásvilággal is, mely - reményeink szerint - kizárólag az ÚJ MAGYAR TÁNCSZÍHÁZ jellegzetessége.

Az előadás "megállók", "kitérők" sora, egy ember útjának, utazásának néhány "megállóját" látjuk.

Egy olyan történet varázsolja el ezen az estén a nézőt, amiben boldogan ismer fel dolgokat, miközben élvezi egy számára Új Világ csodáit!

A(z) Presidance előadása

Bemutató időpontja:

2011. június 26., Presidance

Stáblista:

Hozzászólások