Színház

Az üvegcipő

előadás, 2022.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Molnár Ferenc műveinek legfőbb erényét - legyen az regény, vagy drámai műfajból való - a formai tökély, a cselekmény biztonságos gördülékenysége, a kifinomult lélekábrázolás adja. Mindezt humorral fűszerezi. Így a legapróbb kis történet is egész estés szórakoztató vígjátékká nemesül írói leleménye nyomán. Drámáit a világ számtalan színpadán, még a Broadway-n is bemutatták.

Az 1924-ben írott, Az üvegcipő című vígjátéka a józsefvárosi cselédlánynak, Szabó Irmának Sipos Lajos éltes műbútorasztalos iránt érzett, minden akadályt elsöprő szerelmét bemutató megható történet. Köztudott azonban, hogy ebben a keserédes vígjátékban Fedák Sárival való viharos szerelmi kapcsolatát írta meg a szerző.

A három felvonásos vígjátékban a sok fordulat, megoldhatatlannak tűnő akadályok, összeomló és felépülő kapcsolatok szövevénye, a humor és a kort leleplező irónia segítségével mutatja be a törékeny emberi sorsokat, viszonyokat.

Molnár vígjátéka ma is tálcán kínálja magát a színészeknek önfeledt játékra, nézőjének pedig egész estés elgondolkoztató szórakozásra.

A(z) Pécsi Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2022. december 3., Pécsi Nemzeti Színház

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások