Színház

Baal

színmű, magyar, 2014.

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

"S ha körül csak hullát láthatott,
Mindig kétszer nagyobb volt a kéj.
Van hely, mondta Baal, kevés még a halott.
Van hely, mondta Baal, e némber öle mély."

Micsoda ő voltaképpen? Mindenekelőtt: gyilkos. Azelőtt alkoholista és költő. Aztán alternatív messiás, favágó, egy milliomosnő szeretője, július bolondja, fegyenc és felhajtó.

Baal csapszéken, dómon, ispotályon át vonszolódik, pálinkától és költészettől részegen, cipeli lelkiismeretét. Saját szabályai szerint él, amik idővel nem csak a környezete, de önmaga számára is tarthatatlanná válnak. A féktelen élvezet és az önpusztítás útján legjobb gyerekkori barátja, Ekart kíséri - egy darabig.

Kovács D. Dániel rendezőhallgató, akkor negyedéves színházrendező vizsgaelőadásának bemutatója a Színház- és Filmművészeti Egyetemen volt 2014. május 20-án. Az előadást a Szputnyik Hajózási Társaság a 2014-2015-ös évben műsorára tűzi.

A(z) Szputnyik Hajózási Társaság - Modern Színház- és Viselkedéskutató Intézet-Labor előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Szereplők

Baal (költő)
Johanna
Johannes (Favágó)
Gougou (Piller, Fuvaros)
Lelkész (Csavargó, Koldus, Favágó)
Sophie Barger
Emilie (Maja, Idősebb nővér)
Ifjú Hölgy (Fuvaros, Fiatal nővér)
Mech (Bolleboll, Fuvaros, Favágó)

Hozzászólások

7/10
doktormacko1 2014 máj. 20. - 22:32:01 7/10
7 / 10 Külön kell választanom a szinészi jjátékot és a rendezést meg a darab tartalmát . Brecht nem könnyû mûfaj , de ez kifejezetten nehéz volt , legalábbis nekem. Be kell vallanom , hogy elsõre nem értettem és még most sem értem De van ilyen és nem biztos hogy a darab hibája.