Színház

Boeing, Boeing

vígjáték, 2 felvonás, 140 perc, magyar, 2017., 16 éves kortól

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A Pécsi Nyári Színház és a Pécsi Nemzeti Színház közös előadása

Ha egy színház biztosra akar menni, első lépésként jó, ha a bohózatirodalom egyik tuti sikeréhez nyúl. Ez pedig a Guinness Rekordok Könyvében is szereplő francia komédia, a Boeing, Boeing (Leszállás Párizsban). Marc Camoletti vígjátéka ugyanis a világon legtöbbet játszott francia színdarab, amely nem kis dicsőség, hiszen ugye Moliere is francia volt?

A klasszikus bohózati alapszituációban Bernard (Vidákovics Szláven), a felkapott francia építész minden férfi számára irigylésre méltó életet él. Nem csak Párizs gyönyörű látképe hever a lába előtt, de a világ óriás légitársaságainak álomszép légiutas-kísérői is az ő ágyában landolnak.
Berthának, a házvezetőnőnek (Vári Éva), arra sincs ideje, hogy felmondjon, miközben kénytelen nemzetközi konyhát vinni, a menü szinte óráról-órára változik. Ráadásul váratlanul beállít vidékről a házigazda halottá nyilvánított osztálytársa, Robert (Lipics Zsolt) is, aki egyik ámulatból esve a másikba igyekszik megtalálni a helyét a hatalmas forgatagban.

Bernard boldog, korántsem hétköznapi menetrendjét azonban váratlanul felborítják a Párizs feletti kedvezőtlen légköri viszonyok.

A(z) Pécsi Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2017. szeptember 16., Pécsi Nemzeti Színház

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
siegfried3 2018 febr. 07. - 08:29:39 10/10
Rég nevettünk ennyit,hatalmas.A színészek,színésznõk kiválót alakítottak!