Színház

BOLDOGSÁG 69:09

táncelőadás, magyar, 2009.

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Román Sándor nagy sikerű tánctársulata, az Experidance új bemutatóval jelentkezik. Az 1001 év, a Revans, a Nagyidai cigányok, a Szeget szeggel több százezer nézőt vonzó előadásainak koreográfusa a történelmi időutazások után ezúttal napjaink és közelmúltunk, 2009 és 1969 Magyarországát választotta története színteréül. Válságok és reformok korát éljük ma is, és éltük negyven éve is, de az új darab alkotói számára ennél fontosabbak lelki válságaink, lelki reformkísérleteink. A hősök mi vagyunk, a társra, a megértésre vágyók, a csodákban, álmainkban bízók, 2009 és 1969 boldogságkeresői. A zenei kulisszát 2009 partizenéi és 1969 slágereinek világa adja. Főszereplőink a szerelem, mai és akkori huszonévesek, akikből mára hatvanasok lettek, és természetesen az, akire/amire mindenki vár táncban, a vágyott csendben, az eltékozolt pillanatokban, a megálmodott ölelésben: a BOLDOGSÁG.

Slágerek:
Balás Eszter - Nem tudom a szemem levenni rólad - Havasy, Kalmár
Németh József - Kicsit szomorkás - Szenes Iván, Nádas Gábor
Atlantis együttes - Jól érzem magam - Kalmár Tibor, Deák Tamás
Syrius - Tranzisztori - Géczy József, Harsányi Béla
Sárosi Katalin - Lassan bandukolva - Komlódi József, Tölösi Péter
Harangozó Teri - Szeretném bejárni a földet - Kalmár Tibor, Majláth Júlia
Atlas együttes - Segítség - Hoffmann Sándor, Saly Géza
Kovács Kati - Most kéne abbahagyni - Kalmár Tibor, Wolf Péter
Harangozó Teri - Sose fájjon a fejed - Deák Tamás, Fülöp Kálmán
Szécsi Pál - 1 szál harangvirág - Ivanovici, Szécsi Pál
Illés együttes - Az utcán - Amikor én még kissrác voltam - Ne gondold -
Elvonult a vihar - Szörényi Levente, Bródy János
DIVSZ Induló - Anatolij Gregorovich Noikov, Gáspár Endre
Vörös Csepel - Hans Eisler, Hidas Antal

A(z) ExperiDance Produkció előadása

Bemutató időpontja:

2009. október 14., ExperiDance Produkció

Stáblista:

Hozzászólások

Naphinel 2010 febr. 06. - 15:36:04
Én tegnap láttam. Nos:
Az elején kicsit untam, aztán lassan magával ragadott, bár a két stílus keverése enyhén szólva volt csak fülbántó. :)
Egyértelmû, hogy a régi zenék voltak A ZENÉK.
A történet sem volt semmi, kábé a nagynéném mesélte el, mi volt az értelme, mert nem tudtuk barátnõmmel. Jó, az addig okés volt, hogy a fehér ruhás srác udvarolni akar, de nem tud hogyan hozzákezdeni, és az idõs, a tapasztalt segít neki ebben. Az angyal óvni próbálja...
De, hogy Patonai Norbinak mi volt a szerepe (az öltönyös, hátrazselézett hajú, magas srác), azt nem tudom/tudtuk. Vagy, hogy hogy került õ, mint harmadik szál a történetbe.

Összességében viszont tetszett, néha komolyan kedvem lett volna felpattanni és táncolni.
De néhány összekötõ zenét a Nagyidaiból szedték. :)

Az Experivel semmi baj, ezekre a számokra nehéz jó táncokat koreografálni. A Nagyidaival pedig nincs értelme összehasonlítani (se Ezeregyévvel, Ludas Matyival, stb.), mert a kettõ tûz és víz. Ennek és azoknak a produkcióknak a stílusa is teljesen más.
10/10
Katyca70 2009 nov. 23. - 21:25:26 10/10 Előzmény Kittyca95
Naszóval,én is voltam az elõadáson! Végig tátottam a szám,annyira szenzációsak voltak a lányok-fiúk. Ha jönne egy jótündér,és teljesítené 1 kívánságomat,azt kívánnám,hogy Román Sándor és csapata táncoljon naponta 2x45 percet nekem! Fantasztikus energia,tudás van az elõadásukban! Ha nyerek a lottón fõtámogatója leszek az Experidance-nek! Addig meg szólok a Zolinak,hogy vegyen jegyet a családnak,hogy jól szórakozzunk, csodálhassuk Õket!
10/10
Kittyca95 2009 nov. 23. - 17:23:39 10/10 Előzmény kacsanyuszi
Én is elmentem a családommal megnézni.Nekünk nagyon tetszett.Második sorból néztük,legjobb hely;-)
Aki hallotta a történetét,hogy miért lett ez a címe,az érti,hogy mi-miért került be az elõadásba!Minden tiszteletem a táncosoknak.Káprázatos volt!
2/10
kacsanyuszi 2009 nov. 22. - 20:41:32 2/10
Sajnos nekünk is el kellett jönnünk a szünetben, egyszerûen nem bírtuk! Pedig imádom a táncot. Én csak a Ludas Matyit láttam eddig tõlük, az viszont szenzációsan jó volt! Nem értettük a tüc-tüc diszkót az elején, meg hogy miért kell minden zenére népzenére néptáncolni, illetve, hogy mi köze a kommunizmusnak a boldogsághoz??
Elég drága volt a jegy, ráadásul az oldalpáholy (vagy erkély, nem tudom) rendkívül kényelmetlen, mert féloldalasan kell ülni, hogy lássuk a színpadot, bár még így sem láttuk teljesen. Szóval nekünk is nagy csalódás volt.
5/10
gabriella59 2009 nov. 21. - 20:25:16 5/10
R.S. alaposan feladta a leckét magának a Nagyidai Cigányok (egyik kedvencem) létrehozása után. Már nagyon vártam hogy lássam a darabot, azonban óriási csalódás ért. Sajnálom... Mi történik az Experi-nél ????