Színház

Budarats

táncelőadás, 2017.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Egy este, két előadás Nagy Emese, Simet Jessica és Várnagy Kristóf táncosokkal, akik a DART formációból kiválva, új néven megalapították a MA?ZE -t. Az eddigi közös munkáikat jellemző határtalan szenvedély és dinamizmus, mit sem változik, sőt, egy még bátrabb csapatra lehet számítani, amelyik ezúttal a Batsheva Dance Company két táncosát, Guy Shomronit és Yaniv Avrahamot hívta meg koreográfusnak.

Something from nothing
Virtuóz fizikalitás, feszített tempó, letisztult, gazdag eszköztár, a mozgás iránti elkötelezett és mély szenvedély jellemzi az izraeli Guy Shomroni és Yaniv Avraham munkáit. Mindketten a Batsheva Dance Companyban táncoltak évekig, ahol Ohad Naharinnal mellett együtt dolgoztak a már nálunk is jól ismert Sharon Eyallal, Yasmeen Godderrel és Mats Ekkel, majd együtt közös alkotói és előadói munkába fogtak. 2012 - óta számos országban állítottak színre darabokat, többek között Hollandiában, Kanadában, Izraelben, Olaszországban és Oroszországban, Magyarországon munkájuk most először lesz látható.

Alkotók / Creators: Guy Shomroni, Yaniv Avraham
Előadók / Performers: Nagy Emese, Simet Jessica, Várnagy Kristóf, Keresztes Patrick
Jelmez / Costumes: Osnat Kelner
Látvány / Visual: Zohar Shoef
Zene / Music: Ohad Fishof

Dzsumbuj
Az előadás mozgatórugója Nagy Emese táncos és Jónás Vera zenész együttműködése, a két műfaj találkozásából felszabaduló energia. A cím, egy olyan kreatív ötletkavalkád gyűjtőneve, melyben egy előadás keretein belül teret nyer és manifesztálódni tud a két alkotó között kialakult vibrálás. Együtt oldódik fel előadó és néző, zenélő és táncoló, és együtt élvezzük, hogy látjuk a zenét és halljuk a táncot.

Zenészek / Musicians: Jónás Vera, Csizmás András
Táncosok / Dancers: Nagy Emese, Simet Jessica, Várnagy Kristóf, Keresztes Patrick

A(z) Trafó előadása

Hozzászólások