Színház

Carl Orff: Carmina Burana

cirkuszi előadás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

„Világi dalok szólóénekesekre és kórusokra, hangszerkísérettel és mágikus képekkel” – így álmodta meg Carl Orff szcenikus kantátáját,a zenetörténet egyik legismertebb és legnépszerűbb művét. A zenemű most bemutatásra kerülő összművészeti előadása hű marad a kiváló zeneszerző szelleméhez. A debreceni Kodály Filharmonikusok és Kodály Kórus koncertje közben olyan kortárs mozgásszínházi előadást láthatnak a nézők, melynek tematikája reflektál az elmúlt év drámai eseményeire. Az előadás során a Carmina Burana életigenlő üzenete átüt a dramatikus történetmesélés szövetén és groteszk humorú, komikus elemek, valamint lírai hangvételű etűdök színesítik Kovács Gergely Csanád táncművész igéző koreográfiáját, amelybe szervesen illeszkednek a látványos cirkuszi számok. Az összképet Pazar háttérvetítések teszik teljessé, amelyeket látva a nézők úgy érezhetik majd, hogy egy 3D-s filmszínházba váltottak jegyet.

Közreműködik: Kodály Filharmonikusok Debrecen (karmester: Somogyi-Tóth Dániel), a Talamba Ütőegyüttes, a Kodály Kórus Debrecen (karigazgató: Kocsis-Holper Zoltán), a Lautitia Gyermekkar (karvezető: Nemes József)

Tánckar: Madách Művészeti Iskola növendékei (szólót táncol: Frank Flóra és Sárközi Gyula)

Közreműködő artistaművészek: Cserép Tímea, György Tibor, Zsilák Olivárés Jerabek Csenge, Donnert Melani, Novákovics Noémi, Pajor Szilvia, Kiss Gergely Geret, Turai Bálint

 

 

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások