Színház

Csak lazán!

előadás, 2022.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Napjainkban egyre több szó esik a flow élményről, egyre többen keresik, vágynak rá. Ennek megtalálásához jó kulcs lehet, ha a mindennapjaink nehézségeit lazán próbáljuk kezelni. A flow élmény, azaz az áramlás azt jelenti, hogy folyamatosan jelen vagyunk az életünkben, minden pillanatot a maga intenzitásában, jelenidejűségében élünk meg. Ahhoz, hogy megérthessük, átélhessük ezt az élményt, előbb utóbb mindannyiunknak le kell döntenünk saját falainkat – persze, csak lazán!
A produkció Szabó Magda Mózes egy, huszonkettő című regényének történetét meséli tovább. Az előadás indító helyzete a regény befejezése. Az alkotó csapat arra kereste a választ, hogyan folytatódhat Szabó Magda regénye. A Mózes egy, huszonkettő kirepít a komfortzónánkból, hogy pár pillanatig megmerítkezhessünk valamiben, amiről magunk sem tudjuk, mi, de a könyv hatására elementáris vágyként jelentkezik bennük. – mondta ezt a könyv megjelenésekor Singer Magdolna irodalomkritikus.
A Csak lazán! története a generációk közötti szakadék és annak átjárhatatlansága, a tabuk, az évekig elhallgatott igazságok terhének hordozása és az önmagunkkal való őszinte szembenézés problémáit boncolgatja.
Az előadást a Take it easy ltd. – vagyis a Csak lazán kft. –, egy színészekből, rendezőből, zeneszerzőből, vizuális művészekből álló kísérletező kedvű alkotócsoport hozta létre, rengeteg beszélgetés, improvizáció és közös szöveg írás, a vizuális és auditív világ csapatmunkában történő megtalálása során. Az alkotók szándéka olyan előadásokat létrehozni, amit elejétől végéig ők komponálnak meg, a történet kitalálásától, a megíráson keresztül a színpadra állításig

Bemutató időpontja:

2022. április 22.,

Stáblista:

Hozzászólások