Színház

Család ellen nincs orvosság

bohózat, 2 felvonás, magyar, 2017.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az egyik leghíresebb angol bulvárszerző darabja alaposan megdolgoztatja a rekeszizmokat. A londoni ősbemutató idején az újságok azt írták: "az előadás előtt nevetés elleni pirulákat kellene osztani a nézőknek."
A helyszín London egyik elegáns kórháza, ahol a világ minden tájáról odasereglett neurológusok konferencián vesznek részt. A nyitó előadást Dr. Mortimore tartja, akihez váratlanul betoppan tizennyolc évvel ezelőtti szeretője Tate nővér, ráadásul ennek a titkos viszonynak a "gyümölcse", Leslie is. A főorvos szorult helyzetbe kerül, s nem lévén más választása kollégáját, a kissé kétbalkezes Dr. Bonneyt kéri meg arra, hogy ideiglenesen vállalja az apaságot... Innentől kezdve aztán az események szédítő tempóban követik egymást. (Besenczi Árpád)

"A kórház steril folyosóján az emberek sokszor tele vannak szorongással, néha félelemmel és aggodalommal. Talán ezért is felszabadító, ha a "nagy fehér köpenyesekről" is kiderül, hogy ugyanolyan gyarlók, mint bárki közülünk. Amikor mindenki látja, hogy meztelen a király, akkor a legfrenetikusabb a nevetés, kacagás. Jó szívvel ajánlom minden orvosnak és beteg(é)nek - akár terápiás célból is - e darabot, de szeretném felhívni a figyelmét, hogy ne felejtse el előtte a kockázatokról és mellékhatásokról megkérdezni kezelőorvosát vagy gyógyszerészét." (Dr. Gárdos László, osztályvezető főőorvos)

A(z) Hevesi Sándor Színház előadása

Bemutató időpontja:

2017. október 7., Hevesi Sándor Színház

Stáblista:

Szereplők

Dr. David Mortimore
Dr. Mike Connolly
Rosemary Mortimore
Dr. Hubert Bonney
Főnővér
Sir Willoughby Drake
Jane Tate
Rendőr őrmester

Hozzászólások