Színház

Csárdáskirálynő

operett, magyar, 2007.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A Csárdáskirálynő valószínűleg a létező legklasszikusabb operett. Statisztikusok szerint a Föld valamelyik kontinensén minden egyes percben fölcsendül - filmen, tévében, színházban, vagy rádióban - a Csárdáskirálynő egy jellegzetes dallama. Kálmán Imre időtlen remekművének középpontjában természetesen a szerelem áll: Edvin herceg halálosan szerelmes Szilviába, az egyszerű sanzonettbe, azonban főrangú családja mindenáron meg akarja akadályozni kettejük törvényes nászát... Szerencsére kiderül, hogy annak idején Edvin anyja, Cecília...
Gyönyörű dallamok, szenvedély, nevetés, orfeum, pezsgő, századforduló, Hajmási Péter, Jaj, cica, Te rongyos élet - mindnyájunknak.

A(z) Móricz Zsigmond Színház előadása

Bemutató időpontja:

2007. március 31., Móricz Zsigmond Színház

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
Gabriella54 2010 ápr. 27. - 23:51:00 10/10
Kicsit féltem tõle, hogy mégiscsak a Csárdáskirálynõ - ekkorát rég tévedtem életemben!
Frenetikus elõadás, egyedül Edvint éreztem "túl operettes"-nek. A többiek drámát is játszottak, mintha mindez a valóságban is megtörténhetne! Kerekes Ferkó és Miska fõpincér jeleneteiben szinte tapintani lehetett a feszültséget.
Illyés Ákos drámai vénáját eddig is ismertük, most táncoskomikusként óriási volt! Horváth Margit, Gáspár Tibor és Horváth László Attila bravúros alakításokkal kényeztették el a "nagyérdemût" :) De az est hõse Tóth Zoltán László volt (nem hülyültem meg és nem két Bóni gróf volt a színpadon!), aki kettõs beugrással megmentette az elõadást! Remek volt!
Természetesen nem lehet szó nélkül elmenni Pregitzer Fruzsina, Nagyidai Gergõ - és Bárány Frigyes! - alakítása mellett sem, szokás szerint kiválóak voltak.
Ha én ezt elõre tudom, már rég megnéztük volna ezt az elõadást is :D