Színház

Cselédek

színmű, 2 felvonás, 110 perc, magyar, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Jean Genet francia író és drámaíró három csodálatos női alakot hagyott ránk megrendítően szép történetében, A cselédek című darabjában. Claire és Solange, a két szolgalelkű és alázatos cseléd úrnőjük minden kívánságát teljesíti, állhatatosan és odaadóan lesik a Madame minden kérését. De valóban makulátlan tiszteletről tanúskodik mindez? Mi történik akkor, amikor nincs otthon a ház úrnője? Hiszen a két kis cseléd olykor magára marad, és e parányi, zárt világban nem marad más számukra, csak a játék. Egy titkos szertartás, egy kis rituális tréfa, amelyben eltűnik minden határ való és valótlan, igazság és látszat között.
A szöveg fordulatokkal teli rejtvényként szolgál, amelyben a bravúros írói találékonyság szüntelen feszültséget teremt, és amelyben a tükrök csak hamis képet festenek.
"Mese... Egyszerre kell hinni benne és megtagadni, hogy higgyünk benne...
"
Genet remekműve emlékezetes színházi estet ígér, amelynek során hol az abszurd és fekete humor, hol pedig a finom, ironikus élc nevettet. Bakos-Kiss Gábor rendezése három különlegesen izgalmas színésznő előadásában lesz látható.

A(z) Váci Dunakanyar Színház előadása

Bemutató időpontja:

2015. október 2., Váci Dunakanyar Színház

Stáblista:

Hozzászólások