Színház

Csoda

komédia, 2 felvonás, magyar, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A 2012-ben nagy sikert arató Szent család után újra Schwajda rendez Schwajdát: Schwajda Gergő, az író fia állítja színpadra a Csodát.

A történetben Vencel, a megvakult nyomdai betűszedő különleges helyzetben találja magát. A törvények szerint felülvizsgálatra kell mennie, és mivel senki sem tartható egy évnél tovább betegállományban, keresőképesnek nyilvánítják. Vencel szerint ha keresőképes, mint nyomdász, akkor ez azt jelenti, hogy lát, hiszen a bizottság csak nem lehet annyira...tudatlan, hogy egy vakot küldjön vissza dolgozni. Ezzel indulnak Vencel kalandjai az életben maradásért és a bizonyításért, hogy képes önállóan boldogulni. Dolgozni kezd, szeretője lesz, kocsmázik, sőt autót is vezet. Éli az átlagemberek átlagos életét - vakon.

A Csoda rólunk szól. Kisebb, nagyobb fogyatékosságainkról, amelyekkel újra és újra boldogulnunk kell. Szól a bizonyításról, az akaratról, hogy ha el akarunk érni valamit, akkor megtehetjük. Szól a hétköznapi elutasításról, arról, hogyan bánunk azokkal, akik mások, mint mi. És mindenekelőtt szól a megalkuvásról. Arról, hogy a boldogulásért, a beilleszkedésért mennyi áldozatot hozunk és ezzel mennyi fájdalmat okozunk azoknak, akik igazán és őszintén szeretnek bennünket. Hogy hogyan tesszük magunkat tönkre azért, hogy szebbek, jobbak és tulajdonképpen átlagosabbak legyünk.

A(z) Csiky Gergely Színház előadása

Bemutató időpontja:

2013. szeptember 24., Csiky Gergely Színház

Stáblista:

Szereplők

Nagy Vencel
Veronika (a felesége)
Schuszter Vilmos
Zöld Géza
Brigádvezető
II. szedő
Vizsgabiztos
Igazgató

Hozzászólások