Színház

Csodabogarak - Hajdú Balázs önálló estje

stand-up comedy, 2023.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

7 ember, 7 bogár, 7 különböző élettörténet, humorral fűszerezve.

Mi a közös bennük?

- Lionel Messi, világbajnok argentin válogatott labdarúgó, hétszeres aranylabdás szupersztár, akinek első edzője édesapja volt, 16 évesen pedig már bekerült a Barcelona első csapatába, és mindig nedves hajjal lép a pályára.

- Elon Musk, dél-afrikai származású amerikai mérnök, akit 2021-ben a Time magazin az Év Emberének választotta. A Tesla alapítója, forradalmasította az űrrepülést és felvásárolta a Twittert. Jelenleg a világ 2. leggazdagabb embere.

- Kodály Zoltán, háromszoros Kossuth-díjas magyar zeneszerző és népzenekutató. Hét nyelven beszélt, olvasottsága legendás volt, társadalmi felelősségvállalása pedig legalább olyan fontos szerepet játszott az életében, mint zeneszerzői pályafutása. Mottója: „Legyen a zene mindenkié!”

- Albert Einstein, a 20. század egyik, hanem a legnagyobb tudósa. Ő dolgozta ki a relativitáselméletet, 1921-ben fizikai Nobel-díjjal jutalmazták, és ő volt az, aki mezítláb sétált a fűben, miközben gondolkodott, mert pontosan tudta, hogy az elme jobban megnyílik, ha közvetlen kapcsolatban van az anyafölddel.

- Ernest Hemingway, szenvedélyes szerető, vakmerő katona vagy elsőrangú művész? A mozgalmas életű író, aki részt vett az első világháborúban, világsikerét elsősorban: Az öreg halász és a tenger c. művének köszönheti.

- Bobby Fischer, az őrült sakkzseni, aki botrányaival és váratlan kívánságaival (pl. a világítás átalakítása) próbálta meg kizökkenteni az ellenfeleit. Már középiskolában 180 feletti IQ-t mértek, nem csoda, hogy a sakktörténelem addigi legfiatalabb nagymestere lett, 1972-ben pedig világbajnok.

Ők mindannyian CSODABOGARAK.

Az est folyamán alaposan kivesézzük ezen korszakalkotó zseniknek a gondolatait, legérdekesebb eseményeiket, de nem ússzák meg furcsaságaikat sem, sőt, megpróbáljuk megkeresni azon emberi tulajdonságaikat, amik a legnagyobbak közé emelték őket. Már csak egy kérdés maradt: Ha ember helyett bogárnak születnek, vajon ki melyik „csodabogár” lenne?

Erről szól a legújabb estem, bő 80 percben, és egy extra személlyel, akit még én sem tudok, hogy ki lesz.

A(z) Dumaszínház előadása

Bemutató időpontja:

2023. február 17., Dumaszínház

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások