Színház

Csodakvintett

előadás, magyar, 2007.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Csodakvintett Miguel de Cervantes egyfelvonásos darabjának, A csodaszínháznak az átdolgozása.

Egy vándortársulat négy színésze érkezik a színpadra: nem tudni, honnan jönnek s hova mennek. Felállítják a maguk kis színpadát egy meghatározhatatlan közönség számára, ami lehet, hogy megegyezik az éppen jelenlevő publikummal. Különös beletörődéssel játszanak, amit képtelenek megmagyarázni - a régi darabok felidézésével mindig ugyanazt ismétlik, mintha erre kötelezné őket a századok kérlelhetetlen múlása. Azt a látszatot keltik, hogy a néző szeme láttára improvizatív módon hozzák létre Cervantes színdarabjának minden egyes figuráját és jelenetét.

A színház és a valóság e furcsa játékában folyamatosan felvetődik a kérdés: vajon a színház hogyan tart tükröt a valóságnak, s egyáltalán hol húzódik a "játék" és a "valóság" határa.

Bemutató időpontja: 2007. január 31., Budapesti Kamaraszínház - Tivoli

Stáblista:

Hozzászólások

FeHér ElepHánt 2007 dec. 30. - 15:36:41
Váratlan meglepetés! Lass Beá-t és Horváth Sebestyént ismertük már a végzõs vizsgákról Sugár Bébi Láv, Bethlen/, de a darabot és invenciózus rendezõjét, Carlos Rodero-t alig. Az évad legnagyobb clown-trióját láttik, eszméletlen komédiázásban.
TV-függõ. akció-filmeken szocializálódott szellemi nincstelen, kamasz, vén és vájtszemû ítész: MINDENKINEK NAGYON FOG TETSZENI!!!
Sajonos, februárban nem léesz a szoernyue Nem.Szín.huuuuu4-ban, amekynek kevés érdemei közül az egyik, hogy ezt a páratlan bravúrt bemutatja! Reméljük, mielõbb, újra, ROHANJATOK!

FeHér ElepHánt HírHarang