Színház

Csónak

előadás, 115 perc, magyar, 2012.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Jon, ez a középkorú és középszerű, a legjobb indulattal is átlagosnak nevezhető férj és családapa, egy szép napon, mely látszólag semmiben nem különbözik a többi szürke hétköznaptól, hazafelé menet betér egy útjába eső szupermarketbe, hogy csipszet vásároljon. Az üzletlánc egy szorgalmas, ám kissé erőszakos alkalmazottja ráveszi, hogy azt a terméket válassza, melynek zacskója nyereményszelvényt tartalmaz. A fődíj egy szép nagy jacht lesz, amelybe beültetheti a családját, vagy akit csak akar, és megmenekülhet, ha jön a tájfun. Talán jó lenne, ha állatokat is odagyűjtene, persze párosával, hogy ha majd elapad a víz, az élet mehessen tovább... Jon azonban nem hisz a nyereményjátékokban, nevetséges reklámfogásnak tartja, hogy el akarják vele hitetni, hogy ő lenne a legigazabb a földön, hogy ő lenne a második Noé. Ám amikor otthon csipszet rágcsálva megtalálja a nyertes szelvényt, elfogja a vágy, hogy krokodilt vásároljon...


"Idehallgasson, Jon, van benne egy nyeremény - egy hatalmas yacht aaa? (a csomagolást olvassa) a "Lays" cégtől, - odaviheti az egész családját, meg egyáltalán, bárkit, akit akar, nem lenne rossz állatokat is odagyűjteni, párosával, persze... Aztán elered az eső, kitör a tájfun, szóval csak maguk maradnak életben, mert ennek a csónaknak, amelyiken ott lesznek, semmi bántódása nem esik! Aztán később, amikor a víz leapad - kilépnek a földre és mindent elölről kezdenek!"

Oleg és Vlagyimir Presznyakov kétségtelenül a kortárs orosz dráma sztárja. Darabjaikat nagy sikerrel játsszák nem csak Oroszországban, hanem szerte a világon. Sikerük titka az, hogy egyszerre ellenállhatatlanul mulatságosak és filozofikusak. A "második" Noé történetét Magyarországon először Bagó Bertalan rendezésében a Thália Színházban láthatja a közönség.

"A tudósok egy férfival megszagoltattak tizenkét használt női bugyit, majd pedig azt kérték tőle, válassza ki azokat a bugyikat, melyek a szaguk alapján megtetszettek neki, aztán összeismertették azokkal a nőkkel, akiknek a bugyiját szagolgatta, és megkérték, mutassa meg azt a nőt, amelyik tisztán külsőre tetszett meg neki. Rámutatott, és kiderült - éppen azt választotta ki, akinek a bugyija szagra tetszett neki!"

A(z) Thália Színház előadása

Bemutató időpontja:

2012. január 13., Thália Színház

Stáblista:

Szereplők

Jon exfelesége (színésznő)
Jon felesége
A szupermarket dolgozója (1. férfi, a Lays cég képviselője)
Biztonsági őr (Rendőr)
Hivatalnok
Idős férfi
Partner (színész) (2. férfi, a Lays cég képviselője)

Hozzászólások

8/10
surviver 2012 jan. 23. - 15:24:11 8/10
Groteszk modern önönvíz-történet.
Pap Lujza, Pokorny Lia és Mészáros András remekeltek!