Színház

Csongor és Tünde

dráma, magyar, 2017.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A HVT produkció előadása

Egy örökérvényű szerelmi dráma, ami még közel kétszáz év után is megfejtésre vár. Csongor úrfi kalandozása sokunk számára ismerős lehet, hiszen minden ember keresi a megfelelő utat, és azt a társat, aki ezen az úton elkíséri, aki az örök szerelem jutalmával kecsegteti.

Ám mikor azt hisszük, hogy ránk talált a boldogság, falba ütközünk. Tünde olyan, mint egy látomás, ami csak időről időre villan fel és mindig magából visz valamit Csongorból. Szerelmük kiteljesedésének útjában egy ártó démon, Mirigy áll – aki egyben a darab mozgatórugója is. Mirigy  minden nemes törekvés akadályozója, az életünket, sorsunkat tönkretenni akaró erők képviselője, kinek munkálkodása hátterében komoly emberi tragédiák állnak. Vörösmarty drámája most talán sokkal aktuálisabb, mint azt gondolnánk, hiszen hétköznapi problémákat, érzéseket, célokat vonultat föl. 

Az élet számos lehetőséget kínál fel nekünk. Rajtunk áll, hogy a saját hármas utunkon melyik elágazásra lépünk, s észrevesszük-e, megértjük-e a jeleket, amelyek segítenek abban, hogy megtaláljuk a valódi boldogságot.

A(z) Hungarikum Élményház-Pódium előadása

Bemutató időpontja:

2017. szeptember 23., Hungarikum Élményház-Pódium

Stáblista:

Hozzászólások