Színház

Dekameron

előadás, magyar, 2009.

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Az erotikus világirodalom egyik főműve Boccaccio novellagyűjteménye, s nemcsak fesztelensége, szabadszájúsága okából. Hanem azért is, mert az életörömtől duzzadó alkotásokat átjárja egy forradalmi eszme, melyet a modern szexológia lehangoló nyelvén úgy fejezhetünk ki, hogy ez a testi szerelem kölcsönös örömszerző funkciója. Mi állhatna közelebb a huszonéves színészhallgatók lelkéhez, mint egy ilyen irodalmi alapanyag? Milyen más igényes irodalmi téma nyújthatna több lehetőséget egy vérbő "vallomásos" komédiázáshoz?
A korabeli olasz reneszánsz dalokkal megtűzdelt előadás színtézise, a négyéves tanítási metódusnak. Felszabadult, szórakoztató, élvezetes lezárása az elvégzett munkának.

A(z) Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások

9/10
thölgyess 2009 máj. 10. - 11:15:52 9/10
a DEKAMERON is ütõsen bejött Nekik!!! Sûrített novellák, jó kis szerepek, erotika földön - vízen - levegõben, plusz: háttérvetítés stroboszkóppal. A zene megint harsog, szerencsére inkább összekötõ, a jövõbeli elõadásokat reneszánsz mécses-VILÁGBAN, lanttal, blokflõtével kérjük, TELJES ÁRAMSZÜNETTEL!!! Ragyogó a teljes csapat, igazán "FÁJ", hogy ez az utolsó közös produkció és ez is csak egyszer lesz még.../?!?/
Nem illik neveket kiemelni, de most , utoljára, mégis: Majorfalvi Bálint tetszett nagyon, Kovács Ádám néma kertésze, a finoman erõteljes Rusznák András, meg Józan László az új parókával! (Lányokkal nVÉGTELENÜL ELFOGULT vagyok...: Bata Éva, Petrik Andrea Réti Adrienn most is óriási!!!)