Színház

Dogs and drugs

színmű, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Miről is szól egy előadás? Mindig ugyanarról: az életünkről, és az életről, ami körülöttünk zajlik. Kábítószer és függőség, erőszak és családon belüli erőszak, szexuális másság- diszkrimináció? divatosan elcsépelt témák, melyekért sok pénzt lehet kapni......
Amikor valaki, mondjuk a gyemekünk által érintetté válunk, ugye, akkor már nem a mások életéről beszélünk. Pedig jó volna!
Kőkemény családi színház, érettebb korú (16) kamaszoknak, szüleiknek, jövendőbeli szülőknek; ahogyan az előadás egy felirata mondja: NINCS PARDON.
Nincs pardon, élünk, ez van...
Nehéz munka volt eljutni arra a pontra, amikor kezdett valószínűvé válni egy előadás.....figyelmesen hallgattuk és végrehajtottuk mindazt, amit a három rendező magánemberként, szakemberként, rendezőként megosztott velünk....naponta hosszú-hosszú órákig voltunk egy-egy téma rabjai, nehéz, kemény szembesülő pillanatok. Bátrak és profik voltak mind a hárman.....de egy adott pillanatban elköszöntünk, és megszűntek a témakörök, csak egy előadás kezdett el létezni, amely arról a világról szól, amelyik ezekből a világokból, témákból táplálkozik. és ez volt a legnehezebb: széttörni a béklyókat, széttörni a realizmus és a történetiség szabályait, az új valóságért.
Szórakoztató, mert nincs szentség, igaz, mert nem hazugság....: valódi.

Urbán András

A(z) Kosztolányi Dezső Színház előadása

Bemutató időpontja:

2011. november 9., Kosztolányi Dezső Színház

Stáblista:

Szereplők

Márti, Márta, Márta nővér
Árpád, Mészi
Kinga, Kinga tanító néni

Hozzászólások