Színház

Dolcsaja vita

színmű, magyar, 2010.

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Leonid Iljics Brezsnyev lányának, Galina Brezsnyevának története, valóság és fikció.
Annakidején úgy nevezték: "a szovjet hercegnő". Apja az akkori világ egyik legnagyobb hatalmú embere volt: Leonyid Brezsnyev, a szovjet kommunista párt főtitkára, a szovjet birodalom tényleges vezetője. Lánya, Galina a család fekete báránya volt: fiatal korától dacolt apjával, már húszévesen megszökött egy nála 20 évvel idősebb cirkuszi artistával, és évekig a cirkusszal járta a világot. Zabolátlan életéről legendák terjedtek: minden mennyiségben fogyasztotta a férjeket, a briliánst, a pezsgőt, de sosem menekülhetett el apja korlátozó hatalma elől, amely talán másként, mint a szovjet birodalom többi polgáráét, de az ő életét is megnyomorította. Peter Pavlac pozsonyi író és dramaturg 2008-ban valóságot és fikciót ötvöző darabot írt Galina Brezsnyeváról. A műből készült előadást azóta is nagy sikerrel játsszák Pozsonyban. Idegen nyelvű előadását először Magyarországon engedélyezi a szerző. A színpadi változatot Parti Nagy Lajos szövege alapján Ardai Petra, Csákányi Eszter, Molnár Áron és Veress Anna készítették.

"Kezdettől Csákányi Eszter hangján hallottam a mondataimat, hisz ezt a fajta, tragikomikus, groteszk humort, szentnek és profánnak, fentnek és lentnek ezt a kelet-közép-európai keverékét Csákányi színészi anyanyelveként, senkihez nem hasonlíthatóan beszéli." Parti Nagy Lajos

A(z) Orlai Produkciós Iroda előadása

Bemutató időpontja:

2010. július 23., Orlai Produkciós Iroda

Stáblista:

Hozzászólások

7/10
Bellavita 2012 febr. 06. - 17:07:36 7/10
Csákányi Eszter fantasztikus játékáért érdemes megnézni. Teljesen hitelesen hozta a gátlástalan, alkesz és nimfomán Galina szerepét!
Azt hittem, lesznek benne életképek, így kicsit csalódást okozott, hogy csak emlékezéseket hallhattunk egy riport keretében. De így élvezetes- bár néhol picit belassul, vagy nem lendül tovább a téma, de így is jó szórakozást ígér!
7/10
surviver 2011 máj. 10. - 22:29:41 7/10 Előzmény lostbabe
Megnéztük, egész jó volt, de lehetett volna sokkal jobb is.