Színház

Dragging the Bone

előadás, 2016.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Miet Warlop (B)

A sétáló pink hajlabdák és repülő cápák után most egy fekete-fehér szobor-eseménybe fog Warlop, aki tíz éve folytat színpadon bemutatható látvány-kísérleteket. Jósda, csodák, tárgy-akupunktúra és ijesztő eksztázis.

A Trafóba harmadszor is visszatérő kategorizálhatatlan furcsa kis kedvencünk, Miet Warlop megint halál komolyan veszi a humort. Óriási szabadsággal mutatja meg ezúttal szólóban, hogyan asszociál. Az elhivatottság kézzel nem fogható fogalmát jeleníti meg nem egészen statikus szobrokká faragva. Az élet körforgása kővé dermed egy kicsit, mint a Medúza pillantása után, vagy mint egy barokk élőképnél (tableau vivant).

Miet Warlop vizuális művész, színházi háttérrel. Egyszerre több műfajban alkot: mozgó szobrait, élőképeit, autonóm szerkezeteit a színházi dramaturgia megújítására használja. Számára minden a képpel kezdődik, a mozgó képekkel. Illetve a humorral, a slapstickkel. A képzelőerő hatalom.

A belga művész a genti egyetem képzőművész szakán végzett, ahol a háromdimenziós művészetet kutatta. Rögtön pályakezdőként elkezdett díjakat nyerni, ami lehetőséget teremtett neki egyre nagyobb produkciókat megvalósítani egyre jobb helyeken. Akciók, performanszok és színházi díszletek előzték meg első teljes előadását, a Springville című természeti katasztrófát. Majd egy kétéves berlini rezidenciaprogram után előjött második nagy produkciójával, a festéket literszám fröcskölő Mystery Magnet-tel, ami azóta is turnézik. Mindkettőt láthattuk a Trafóban, és most itt az új darab.

A(z) Trafó előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások