Színház

Duók

táncelőadás, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

all dogs must be muzzled:

"Megtennéd nekem?"
Meghívó helyekre, amelyeket a test önmagában nem vagy csak nehezen érne el.
"Megtennéd akkor?"

Az alkotók a Salzburg Experimental Academy of Dance (SEAD) - ben találkoztak, itt kezdték meg azóta is tartó közös munkájukat az érző és figyelő test kutatásával kapcsolatban.


Elhallgatott hétköznapok:

Szombati Anett és Tóth Laura a Budapest Kortárstánc Főiskola frissen végzett hallgatói. A duettjük a SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztiválon (Budapest, 2015) elnyerte a Közönség Díját.
A produkció fókuszában egy mozsgásnyelvi kísérlet áll, amelyben a mindennapi élet és az absztrakt tánc mozzanatai találkoznak. A duett történeti szálát, a mozgásanyaggal teremtett eklektikus világ, és annak utólagos megformálása határozza meg.


ÚTSZERETŐK:

Az ÚTSZERETŐK kortárs, Lábán-díjra jelölt táncszínházi produkció alkotói Drávucz Petra és Szűcs Dóra Ida, akik a Budapest Kortárstánc Főiskola végzett fiatal táncosai. Az alkotók azóta is folytatják a közös gondolkodást, új utak felkutatását, amit az iskola termeiben, szellemében alapoztak meg és számos sikeres tánciskolai produkcióban már kamatoztattak. Az ÚTSZERETŐK két hazai fesztiválon is szerepelt, és kivívta a szakma elismerését, mely a 2013 évi Lábán Rudolf-díj jelölésben is megmutatkozott.

A produkció alaptémája a fiatalság útkeresése. A darab az emberek közötti távolságot kutatja, milyen utak jönnek létre két ember között, például közvetlen találkozásokat idegenekkel, vagy évekig tartó viharos szerelemi viszonyokat. Az egyénre akár rövid találkozások is egy életre meghatározóak, míg máskor együtt töltött évek sem hagynak nyomot, az alkotók ezeket a végletek állítják szembe egymással a maguk fiatalos szemszögéből.

A(z) Veszprémi Petőfi Színház előadása

Bemutató időpontja:

2015. május 7., Veszprémi Petőfi Színház

Stáblista:

Hozzászólások