Színház

Édes-keserű

zenés játék, 2 felvonás, 2022.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Zenés játék két felvonásban - diabetológiai ismeretterjesztő mű.

"Édes-Keserű"- ötlet és szövegkönyv Dr. Károlyi Hortenzia diabetológus-belgyógyász szakorvos, zenéjét szerezte Döme Zsolt.
A darab "keresztapja" Bodrogi Gyula. Tudományos szakértői: Prof. Dr. Halmos Tamás az MTA doktora, a MDT örökös elnöke, Dr. Blatniczky László PhD., Dr. halmos Tamásné Eszter, edukációs szaktekintély.

Jótékonysági esemény
Egy kamasz lány születésnapján indul a történet, amikor a hasnyálmirigye alul marad a vércukorral folytatott küzdelemben, s hirtelen az élete jelentősen megváltozik, inzulinos cukorbeteg lesz. Elkísérjük őt, családját, és barátait azon az úton, melyet bejárnak kétségbe esésen, tagadáson, lázadáson át az elfogadásig, az egyensúly kialakulásáig fizikai és lelki síkon egyaránt. Egyidejűleg a nem inzulinfüggő, kettes típusú cukorbetegség lényegével is megismerkedünk, a kissé bohókás szomszéd bácsi révén, akit Bodrogi Gyula alakít. A valós szereplőkkel olykor fiktív alakok keverednek, mint a Hasnyálmirigy szerepet alakító Csonka Andrással. Közben rég elásott titokra derül fény, s természetesen, mint minden "valamirevaló" darabban, a szerelmi szál sem marad el...

Főbb szerepekben:
Bencze Ilona, Bodrogi Gyula, Csonka András, Kautzky Armand, Kovács Áron, Pásztor Virág, Varga Izabella, Voith Ági, Fehér Adrienn, Horányi Juli, Jónás Andi….
Az élményt Csontos Balázs fény-játéka, Barta Viki és Duda Éva modern koreográfiája, Horányi Juli jelmezei, Bátonyi György díszletei teszik teljessé.
Lendvai Zoltán rendezésében.
S amit nem szabad elfelejtenünk: bárkivel megeshet, bárkiről szólhat ez a történet...

Bemutató időpontja:

2022. november 4.,

Hozzászólások