Színház

EDGE

táncelőadás, magyar, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A 2012-es évben a prágai Nemzeti Színházban bemutatott táncelőadás magyarországi bemutatóját az L1 Egyesület együttműködésével, valamint a Visegrádi Fund és a Cseh Centrum támogatásának köszönhetően láthatja a nagy érdemű közönség. Az így, nemzetközi együttműködéssel létrejött produkció az ötven év feletti "öregek" életét, problémáit hivatott bemutatni.

Az ötlet Lucia Kašiarová koreográfustól származik, és Petra Tejnorová rendező, valamint Lukáš Jiřička dramaturg formálta darabbá a sok-sok beszélgetésből, szociológiai kutatásból, mélylélektani faggatásból összegyúrt anyagot, amelyhez a szereplők: Ján Sedal, Krzysztof Raczkowski, Móger Ildikó, Petr Veleta, Mária Zagátová és Martin Bálik szolgáltatták az alapanyagot. Az előválogatások eredményeképpen magyar szereplője az előadásnak Móger Ildikó táncművésznő, aki többek között olyan nagyszerű alkotásokban is részt vett, mint a Jancsó Miklós által rendezett Csárdáskirálynő színdarab, vagy mint a minden idők egyik legszebb magyar filmjének elnevezett Szinbád, amely Huszárik Zoltán munkásságát dícséri.

Az Edge kortárs táncelőadás legfőbb erőssége a humor, amit a szereplők nagyobbrészt non-verbális eszközökkel próbálnak a nézők szeme elé tárni. A darabban minden résztvevő saját magát alakítja, ám a tánc mellett párhuzamosan megjelenik a bábozás, szövegmondás, ének szteppelés, színjátszás is, úgy ahogyan egy igazi prózai-zenés színházban lenni szokott.

A(z) Bakelit Multi Art Center előadása

Bemutató időpontja:

2013. november 7., Bakelit Multi Art Center

Stáblista:

Hozzászólások