Színház

Egyasszony

színmű, magyar, 2015.

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

2015. október 21-én mutatja be az Orlai Produkció a Fügével közösen az Egyasszony című darabot Tenki Réka előadásában a Jurányi Inkubátorházban. A darabot a nagysikerű Pétefy-Novák Éva által írt blogból, majd a nemrég megjelent könyvből jött létre, amelyet Tasnádi István alkalmazott színpadra. Az előadást Paczolay Béla rendezi.

Péterfy-Novák Éva majd minden orvostól azt a diagnózist kapta, hogy kislánya a születés során vált súlyosan mentálisan sérültté. A kislány hét évvel élte túl a diagnózist, édesanyja pedig harminc évvel a történtek után döntött úgy, hogy blogbejegyzésekben megírja együtt töltött éveiket. A megrázó őszinteségű blogból könyv született, a könyvből pedig színházi előadás.

Mácsai Pál a könyvről ezt nyilatkozta: "Minden élet impozáns, ha őszintén mesélik el. Ez a könyv hű tükre a valóságnak. Se letenni, se elfelejteni nem lehet."

Az Egyasszony igaz történet az élet fájdalmas titkairól, amelyekről nem szokás beszélni. Tragikus és egyben felemelő példázat, melynek különlegessége, hogy bár a rettenetet beszéli el, mégis rendíthetetlen életöröm sugárzik belőle.

A(z) Orlai Produkciós Iroda előadása

Bemutató időpontja:

2015. október 21., Orlai Produkciós Iroda

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

5/10
jetset 2018 dec. 07. - 09:03:01 5/10
Megrázó történet. Viszont mint darab egyáltalán nem jó. Tenki Réka gyakorlatilag, mint egy iskolás házifeladatot ledarálja a szöveget. Ami szöveg szintén nem működik drámaként.