Színház

Életjelenetek Déryné naplója alapján

előadás, magyar, 2009.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Negyvenkét színpadi jelenet Déryné Széppataki Róza magyar színésznő és operaénekesnő 19. századi naplója alapján. Varga Kata Dérynét és Déryné életének több mint negyven korabeli személyiségét kelti életre. Ebben az egyszemélyes sziporkázó történelmi kavalkádban, az életjelenetek sorát meg-megállítva, egy tehetséges fiatal operaénekesnő színpadra varázsolja a Déryné által énekelt operarészleteket és dalokat. A színésznő és az operaénekesnő közös játékában egyesül a korabeli nagy művésznő ma bennünk élő alakja.

"Szenvedélyes kutatás, nem kizárva a humort, egy női sors feltárása, egyszersmind hűen és eredetien. Ami Varga Katát illeti, olyan szenvedéllyel és erővel kelti életre a figurát, hogy ez a két élet lebilincseli, rabul ejti a nézőt." (La Gazette Provencale)

"Varga Kata az "Életjelenetek"-ben egy XIX. Századi színésznőt idéz egykori naplója, emlékiratai alapján. Elutasítva a patetizmust, minimális díszletben, nem keres mást, mint hogy felidézze a gyorsan elmúló, változó érzelmeket." (Journal du Jura)

A(z) Varga Kata-Lina Kettős Tükör Társulata előadása

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások