Színház

Equus

dráma, 2 felvonás, magyar, 2017.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Vád alá helyeznek egy 17 éves fiatalembert, aki brutális módon megvakított hat lovat az angliai Hampshire-ben. Az ügyészségen dolgozó fiatal nő felkeresi barátját, Martin Dysartot, a neves pszichiátert, s megkéri foglalkozzon a fiúval.

A pszichiáter terápiás beszélgetésekkel próbál közelkerülni Alanhez, felkeresi szüleit, az istálló gazdáját, a fiú barátnőjét is. A lelki oknyomozás során, ahogy egyre közelebb kerül a fiú démonjaihoz: a vallásos révületből, szexuális frusztrációkból, szülői elnyomásból, komplexusokból, a hazug társadalom elleni lázadásból kialakult szenvedélyes hitvilághoz; ezzel párhuzamosan saját árnyaival, hazug házasságával, szenvedélytelen, bebiztosított életével, pszichiáteri hitvallásával, módszereinek csapdáival, a társadalmi normák és az abnormitás határvonalainak megkérdőjelezésével is szembesülnie kell.

A(z) Spirit Színház előadása

Stáblista:

aug. 09.
  • 19:30
aug. 10.
  • 19:30
aug. 11.
  • 19:30

Vélemény:

szavazat: 10/10 január 11. 23:09:52
január 11. 23:09:52
Fantasztikus előadás, még sokáig hatása alatt maradtam. Varga Ádámról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni! Talán Keresztes Tamás gyakorolt rám ilyen hatást az Örült naplójában utoljára!