Színház

És a nyolcadik napon

előadás, magyar, 2005.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Szalay Kriszta: És a nyolcadik napon című darabja az anyasággal - a vele járó örömökkel, feladatokkal, nehézségekkel - foglalkozik.
Megírását saját élményei indították el. Középső gyermekére azt mondták, értelmi fogyatékos lesz. 3 éve küzdelem után a kislánya talpra állt. Ő pedig, mint édesanya, azt gondolja, sokkal több lett, hogy ezt a feladatot megkapta az élettől.
A szerző tehát saját tapasztalataira építve, valamint Down-szindrómás gyermekek szüleivel való beszélgetések alapján írta meg az "És a nyolcadik napon" című darabot.

Egy 30 körüli, egyedülálló nő vállalja egy alkalmi kapcsolatból született gyermekét. A sors nagy feladatot mér rá: a gyermek Down-szindrómás. Hogyan alakul az anya, környezete, hogyan fejlődnek lelkileg? A darab humorral, öniróniával vegyített drámai jelenetekkel illusztrálja, hogy minden, amit az élettől látszólag pofonként kapunk, olyan feladatot hordoz, melyet, ha megoldunk, teljesebbé válhat az életünk.

A cím eredete:
A down-os szülők között járja egy mondás, mely szerint Isten 6 nap alatt megteremtette a világot, a hetedik nap megpihent, a nyolcadik napon pedig megteremtette a down-osokat, hogy szeretetet hozzanak a Földre.

A(z) Thália Színház előadása

Bemutató időpontja:

2005. március 1., Thália Színház

Stáblista:

Szereplők

A gyerek
Az anya barátnője
A nagymama
Az alkalmi kapcsolat

Alkotók

Hozzászólások

mamlasz 2007 okt. 19. - 11:24:43
Bocsáss meg a tegnapért! (+ a többiért)
Gyere el velem novemberben ezt megnézni!
Szeretlek!