Színház

Évszakok Buenos Airesben

táncjáték, 2004.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az előadás Astor Piazzolla zenéjének ihletésére készült egész estés, élő zenés darab. Táncmű, amelynek során az egyes koreográfiák a férfi és nő között dúló érzések széles palettáját elevenítik meg.

Az est folyamán végigkísérjük és végigéljük az évszakokat a koreográfiák szereplőinek sorsán és kapcsolataik alakulásán keresztül.

A zene és a tánc egymás hatását erősítve fejezik ki a négy évszak jellemző hangulatait, a természet és az emberi lélek összefüggéseit, minden formán és kereten átütő erejét.

A darab kerete Vivaldi: A négy évszak című versenyműve, amely Piazzollát is megihlette. Piazzolla műveit a Tél utolsó vonulata és a Tavasz kezdete fogja közre, utalva az idő végtelenségére, folyamatosságára, az emberi érzések váltakozásának állandóságára. Piazzolla négy évszakjának darabjai az előadás pillérei, amelyeken a tangó lüktetése, fülledtsége és lendülete átsugárzik.

A koreográfiák változatos összeállításban mozgatják a táncosokat, akik szuggesztíven fejezik ki a zene által közvetített érzelmeket és hangulatokat. Megjelenik a tavasz vidámsága, naivitása épp úgy, ahogy egy szerelmi háromszög a kötődésekkel, féltékenységgel és megcsalással. Fergeteges lendület, majd komor hangulat, erőszak, lágyság és vadság váltakozik.

Az előadás során élő zenei kísérettel az argentin tangó valamennyi válfaja, a drámai, az elegáns tangó és a háromnegyedes vals is felvonul.

Zenekar: Tango Harmony
Alejandro Szabo – bandoneon
Bartha Katalin – hegedű
Bartha Péter – bandoneon
Lázár György – zongora
Nagy Ottó – gordonka
Piukovics Gábor – nagybőgő

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások