Színház

Ezeregyév

történelmi játék, 2 felvonás, magyar, 2001.

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

A történelmi Kelet és Nyugat határán egyensúlyozó Magyarország múltja páratlanul gazdag. Az ExperiDance Production debütáló előadása 21 táncképben mutatja meg ezt a gazdagságot, a fenséges és a megrázó pillanatokat ebben az extatikus hangulatú darabban. Az egyedi történelem-értelmezésben népünk sorsát az angyali és démoni erők küzdelme mellett a férfiak és nők örök ellentéte formálja, de minden jelenet valódi főszereplője a remény és az élni akarás. A magyar, cigány és erdélyi néptáncok mellett távolabbi szomszédaink, a törökök, németek és oroszok táncát is eltáncolják.

Az ExperiDance első egész estés produkciója a társulat céljaihoz méltón a magyar történelem ezer évét mutatja be, a honfoglalástól kezdve napjainkig. És amilyen színes és változatos a múltunk, olyan gazdag a táncstílusok bemutatásában az Ezeregyév táncshow. A Teremtés jelenetében az erdélyi cigánytánc, a szászcsávási motívumai elevenednek meg. Az angyalok és az ördögök a gyimesi féloláhos lépéseit, míg a sámánok a moldvai figurákat járják.

A huszonegy történelmi kép mellett a néző betekintést nyerhet színes múltunk mellett még ennél is változatosabb tánckultúránkra, a marosszéki forgatóstól kezdve a délalföldi lábfigurákig. A sajátos látványvilág, a fények és a tánc egysége teszi emlékezetessé minden korosztály számára.

A(z) ExperiDance Produkció előadása

Stáblista:

Hozzászólások

scaynet1 2008 jún. 30. - 18:24:05
én még csak félig láttam és amit láttam az nagyon tetszett!
szeretném megszerezni!kérem ebben a segítségeteket:)
köszönöm
mameha 2008 márc. 07. - 20:19:26
Fantasztikus, imádom! :D mindenkinek csak ajánlani tudom!! Én már vagy 4x láttam és még meg fogom nézni párszor!:D
ja és Péli Robi a legcukibb ördög!!!