Színház

Fából faragott királyfi

előadás, magyar, 2012., 3 - 99 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A foglalkozást vezeti:
Parti Péter táncművész, a GoBe Társulat produkciós vezetője
Gerzson János - az Ethnosound zenebolt támogatásával
Góbi Rita táncművész, koreográfus, a GoBe Társulat vezetője

Sajátos célunk programunkkal, hogy utat mutassunk táncművészeti alkotások értelmezéséhez, bemutassuk a színpadi tánc műfaji sokszínűségét, történeti hátterét és a mozdulatban rejlő kommunikációs lehetőségeket.

A foglalkozás során interaktív beavató táncszínházi jelleggel járhatják be a gyerekek Bartók Béla mesebeli erdejét, ahol megismerkedhetnek a zene, a tánc és a színház rejtelmeivel. Mozgással kezdődunk, hogy a gyermekek testükkel is ráhangolódjanak a mese világára.
A szöveghez kapcsolódó gyakorlatokkal megfigyelik a nem verbális kommunikációs csatornákat is, hogy a dramatizáláshoz azokat is felhasználhassák. A cél nem a mese előadása, hanem az egyes szituációk kibontása a szövegből, és azok megélése. A közös munka folyamán mindenki eljátssza az egyes szereplőket, és maguk alkotják a mese természeti képeit is. A megelevenedő erdő komoly erőpróba a királyfiknak és a "fáknak" egyaránt. A teret a szerepnek megfelelően kell kitölteni, meg kell akadályozni, hogy a szerelmes ifjú elérje a királylány kastélyát, a királyfinak pedig át kell hatolnia az összefonódó gyermekkezek és lábak között.

A(z) Góbi Rita Társulat előadása

Stáblista:

Hozzászólások