Színház

Fekete Péter

zenés játék, 2 felvonás, magyar, 2003

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?
Bár a Fekete Péter műfaját tekintve mese, az antivilágbéli operett alapszituációja igencsak aktuális ma is. A gazdasági világválság idején a jóképű világfi, (aki nem mellesleg veszedelmes tőzsdecápa), véletlenül rábukkan a világ legnagyobb balekjára, kinek személye maga a katasztrófa. Bármihez ér, az összeomlik - mi lehetne hát jövedelmezőbb befektetés, mint részvénytársaságot alapítani a balek pechjére? Az üzlet be is indul, csak hogy közbeszól a szerelem: a dörzsölt úriember és a lúzer mindketten találkoznak egy-egy saját világukon kívüli nővel. A megejtő szerelmi kergetőzést legendás örökzöldek tarkítják, miközben a fináléban már a legmeglepőbb párok szorongatják egymás kezét.

A CENTRÁL SZÍNHÁZ előadása.

Bemutató időpontja:

2009. november 20., Centrál Színház

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Pessty Péter
Szőnyi Ella
Klein Klára
Hajnal Lucien
Hajnal Nikolett
Ebes Károly
Angyal Gusztáv
Marie (a szobalány)
Badilla (sofőr, boy, Virág alt.)
Márta (a lánya)
Miskei államtitkár, Badilla báró

Vélemény:


2011. január 27. 11:43
Gondoltam, frissítek itt egy picit. Tegnap láttuk a darabot. 3,6/5 a Centráltól ez a darab. (Láttunk itt már többször is jobb darabot.)
Maga a történet a II. felvonásra már csak kis darabok összességéből állt a számomra, vagy csak a díszletek nem tetszettek...!?
Magyar Attilát továbbra is kedvelem, képes megmenteni az "esetlenkisember" karakterével sok darabot.
Básti Juli annak ellenére, hogy nem "Főszereplő" a darabban, amikor megjelenik, nem tudsz másra figyelni. Egy vérbeli díva!
Simon Kornélt szeretem nagyon, így lehet, hogy az elfogultság beszél belőlem, de az általa játszott karakterek, bárki más által lennének játszva, ripacskodásként hatnának, de ennél a fickónál képes természetesnek hatni...(vagy csak egyszerűen jól áll neki...?!:-))
Gubás Gabi meg gubásgabi:-)
Könnyed kikapcsolódásnak megteszi, de van ennél jobb is a Centrál repertoárjában!


2010. július 16. 01:05
Szerintem megint félre olvastál engem, vágom, hogy minden évben a Centrál Színház tagjai vannak lent (keszthelyi születésű vagyok), és azt is tudom, hogy Básti Juli az egyik főszervezője az egésznek, csak azt akartam érzékeltetni, hogy nekem tulajdonképpen a másik darab sincs kimondottan ínyemre, hiszen Julit mondhatni túl sokszor látnám. Viszont szerintem igenis sokszor voltak eddig már más színészek is a darabokban, pl még Ónodi Eszter is. Én tényleg csak azt tudom mondani, hogy részemről új darabbal is készülhettek volna, akár nem is egy az egyben ugyanazzal a szereposztással, és az se nagy cucc nálam, hogy a másik darab is ugyanarra a témakörre épül.

Összes hozzászólás