Színház

Fekete Péter

zenés játék, 2 felvonás, magyar, 2003.

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?
Bár a Fekete Péter műfaját tekintve mese, az antivilágbéli operett alapszituációja igencsak aktuális ma is. A gazdasági világválság idején a jóképű világfi, (aki nem mellesleg veszedelmes tőzsdecápa), véletlenül rábukkan a világ legnagyobb balekjára, kinek személye maga a katasztrófa. Bármihez ér, az összeomlik - mi lehetne hát jövedelmezőbb befektetés, mint részvénytársaságot alapítani a balek pechjére? Az üzlet be is indul, csak hogy közbeszól a szerelem: a dörzsölt úriember és a lúzer mindketten találkoznak egy-egy saját világukon kívüli nővel. A megejtő szerelmi kergetőzést legendás örökzöldek tarkítják, miközben a fináléban már a legmeglepőbb párok szorongatják egymás kezét.

A(z) Centrál Színház előadása

Bemutató időpontja:

2009. november 20., Centrál Színház

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Pessty Péter
Szőnyi Ella
Klein Klára
Hajnal Lucien
Hajnal Nikolett
Ebes Károly
Angyal Gusztáv
Marie (a szobalány)
Badilla (sofőr, boy, Virág alt.)
Márta (a lánya)
Miskei államtitkár, Badilla báró

Vélemény:

2011 jan. 27. - 11:43:22

Gondoltam, frissítek itt egy picit. Tegnap láttuk a darabot. 3,6/5 a Centráltól ez a darab. (Láttunk itt már többször is jobb darabot.)
Maga a történet a II. felvonásra már csak kis darabok összességébõl állt a számomra, vagy csak a díszletek nem tetszettek...!?
Magyar Attilát továbbra is kedvelem, képes megmenteni az "esetlenkisember" karakterével sok darabot.
Básti Juli annak ellenére, hogy nem "Fõszereplõ" a darabban, amikor megjelenik, nem tudsz másra figyelni. Egy vérbeli díva!
Simon Kornélt szeretem nagyon, így lehet, hogy az elfogultság beszél belõlem, de az általa játszott karakterek, bárki más által lennének játszva, ripacskodásként hatnának, de ennél a fickónál képes természetesnek hatni...(vagy csak egyszerûen jól áll neki...?!:-))
Gubás Gabi meg gubásgabi:-)
Könnyed kikapcsolódásnak megteszi, de van ennél jobb is a Centrál repertoárjában!

2010 júl. 16. - 08:30:19

Ok.

értékelése: 9/10
2010 júl. 16. - 01:05:15

Szerintem megint félre olvastál engem, vágom, hogy minden évben a Centrál Színház tagjai vannak lent (keszthelyi születésû vagyok), és azt is tudom, hogy Básti Juli az egyik fõszervezõje az egésznek, csak azt akartam érzékeltetni, hogy nekem tulajdonképpen a másik darab sincs kimondottan ínyemre, hiszen Julit mondhatni túl sokszor látnám. Viszont szerintem igenis sokszor voltak eddig már más színészek is a darabokban, pl még Ónodi Eszter is. Én tényleg csak azt tudom mondani, hogy részemrõl új darabbal is készülhettek volna, akár nem is egy az egyben ugyanazzal a szereposztással, és az se nagy cucc nálam, hogy a másik darab is ugyanarra a témakörre épül.

2010 júl. 15. - 15:14:47

Okés, vettem a lapot :)
(Zárójelben: évek óta maximum néhány fõ erejéig változik a szereposztás, mivel egyazon társulatról van szó. Mivel Básti Juli a programsorozat védnöke és fõszervezõje, esélyes, hogy szerepel a darabokban is - bár volt kivétel.)

Én is örülök a vendégszínészeknek, bár a társulat magjának tagjai ugyanolyan kedvenceim (Magyar Attila, Simon Kornél, Kovács Vanda, stb.).

A magam részérõl legjobban annak örülök, hogy a rendezvény elérhetõ, és olyan darabokat láthatok (helyiként) évrõl évre, amit egyébként nem láthatnék.

értékelése: 9/10
2010 júl. 14. - 20:21:33

Nem hagytam figyelmen kívül, hogy nem csak a Fekete Péter lesz, ezért írtam, hogy nem valami fantázia dús, hogy a másik darab is a világgazdasági válságot járja körül. Oké, hogy meg tudja nézni, aki tavaly lemaradt, de én azért nem örülök, mert én más színészeket is megnéznék, más darabban. Ami sajnos a másik elõadással nem jön össze, mivel Básti Juli és Kern a fõszereplõk, Bástit vagy negyedjére látnám, Kern meg viszonylag hidegen hagy. Én csak leírtam az én érzéseimet, de bocsánat érte.

2010 júl. 14. - 14:36:17

Nem vagy "izé" szerintem, viszont figyelmen kívül hagytál 2 fontos dolgot:
1. nem CSAK Fekete Péter lesz, tehát aki újat szeretne, megtalálja
2. véleményem szerint a tavalyi elõadássorozat volt az összes eddigi közül a legeredményesebb, az utolsó elõadásokra már állóhelyeket értékesítettek, és még így is sokan maradtak jegy és lehetõség nélkül. Megalapozott a feltételezés, hogy aki tavaly lemaradt, idén vesz jegyet, vagy - mint én is - mégegyszer megnézem, mert annyira jó volt.

értékelése: 9/10
2010 jún. 21. - 15:55:37

Nem akarok izé lenni, de meg kell mondjam kicsit csalódtam, hogy ez évben is a Fekete Péter fogják lehozni. Azt hittem készülnek valami meglepetéssel, és akkor is más lenne a helyzet, ha eltelt volna 3-4 év, és az ember már nem is annyira emlékezne az elõadásra, akkor talán jobban megérné újra megnézni. (És persze a jegyár is drágább.) Az sem valami fantázia dús ötlet szerintem, hogy a másik darab is a világgazdasági válságra épüljön.
Ettõl függetlenül szívesen megnézném újra, az viszont egy jó ötlet, hogy most korábban kezdik, mert 21:00-kor már túl sötét volt.

értékelése: 3/10
2009 nov. 26. - 23:58:10

Sajnos nekünk nem jött be, erõltetett volt. :(

értékelése: 9/10
2009 aug. 07. - 08:27:03

Jelentem, tegnap végre én is láttam!:)
Szerintünk is szuper volt a darab!:)
Mindenki kitett magáért, de szerintünk Magyar Attila volt zseniális! Tényleg szuper az ének, tánc, zene, poénok, tényleg minden.Ötletes, díszlet, tényleg minden.Vastaps volt, szúnyog nem.:) Eggyetkell, hogy értsek az elõttem szólókkal! Szerintem viszont tisztán hallható volt Haumann és Simon éneke is.Nagy élmény, s még beszámólnék mégegy örömrõl is, aláírásaim is vannak!:) Mit mondjak még? Idéznék egy közmondást, ami valamelyest összefoglalja: "Megvolt mára a gyereknap":) (Valahogy így szól.) Most megyek osztályozni.:)

értékelése: 10/10
2009 aug. 04. - 22:04:05

Azta, rádiós játékon? Nem semmi!
Azért mi sem Pestrõl mentünk, épp akkor nyaraltunk Zalakaroson (hiába, hülyének van szerencséje :D )
Nagyon tetszett, még az énekkel sem volt semmi bajom - úgy látszik, Haumann rossz estét fogott ki, mert amikor mi láttuk, minden a helyén volt (jó, persze, énekhangilag nem egy Pavarotti, de nem is kell annak lennie!)

értékelése: 8/10
2009 aug. 02. - 23:57:13

A darab szuper, az alakítások is. Nekem egyetlen pici gondom volt vele, mégpedig az ének. Szerintem egy operettben nem árt, ha szépen éneklik a dalokat, de ez csak keveseknek sikerült. Básti Juli és Oroszlán Szonja pl. üde színfolt voltak, õk szuperül énekeltek, de Magyar Attila és Haumann Péter elég gyengén, igaz játékukkal feledtették ezt.
Amúgy édemes megnézni az elõadást, ezt leszámítva szerintem teljesen rendben volt.

értékelése: 10/10
2009 aug. 01. - 10:13:50

Gabi: én akkor mázlista voltam, hogy a jegyeket egy rádiós játékon nyertem hozzá. Egész jó hely volt a 10. sorban. Én könnyen vagyok, mert Zalaegerszeg mellett lakom.

értékelése: 9/10
2009 aug. 01. - 04:57:55

Egyrejobban várom! De azért inkább viszek párnt, nem bérelek párnát:)))))))))

értékelése: 10/10
2009 júl. 31. - 20:19:28

Mázlista! Nagyon irigyellek, hogy most láttad! Pestrõl azért elég messze van Keszthely - legalábbis színház-látogatás szempontjából! ;)

értékelése: 10/10
2009 júl. 31. - 09:53:04

Osztom az elõttem szólók véleményét. Nagyon hangulatos helyen van az egész, a darab csodás, nagyon jól összeállította a rendezõ. Még olyanoknak is ajánlanám, akik ódzkodnak a színháztól. Minden korosztálynak ajánlható darab. Szúnyogok nem voltak, a fáklyák csonkig égtek :) Büfé van, még kispárna is bérelhetõ a popó alá :))

értékelése: 9/10
2009 júl. 27. - 21:16:59

Király! Köszi, most márcsak élvezni kell az elõadást, meg kivárni.:)

értékelése: 10/10
2009 júl. 27. - 20:42:44

Simán találtunk helyet, a kastály háta mögött van egy nagy parkoló, csak átsétáltok a kerten és máris ott vagytok :) Ráadásul este 6 után már ingyenes a parkolás!!!
Hû de irigyellek :)

értékelése: 9/10
2009 júl. 27. - 19:29:39

Köszönöm, nagyon hasznos tanácsokat adtál! Hál isntennek, sikerült ma legfoglani a jegyet, már nem félek, hogy elfogy, 6.-ra szól.Parkoló hely esetleg volt? Gondolom, hogy a kastély elõtt mindenhol autók lesznek, de csak meglehet álni(?)

értékelése: 10/10
2009 júl. 27. - 11:58:32

Próbálj meg vagy telefonon, vagy emilben jegyet foglalni, mert ahogy láttam, egyetlen üres hely volt az egész nézõtéren. Mi kedden vettünk a csütörtöki elõadásra és már igen szûkös volt a kínálat!

értékelése: 10/10
2009 júl. 27. - 11:49:14

9-kor kezdik, ami, figyelembe véve azt, hogy milyen iszonyú meleg volt, tökéletes választás. A szúnyogok ellen végig ki van fáklyázva a nézõtér környéke (kár, hogy õk nem tudják elolvasni, hogy a fáklyákban szúnyogriasztó olaj van :D )
Mindenesetre vigyél magaddal zseblámpát, mert a kastélyig elég sötétben kell botorkálni.
Magyar Attila is remek volt, Básti Juli, Gubás Gabi és Oroszlán Szonja szépek és csodálatosak, Haumann Péter frenetikus, egy másik zenés játékból "eloroztak" neki egy dalt, szenzációs volt (azért mondom, hogy elorozták, mert sem a budapesti, sem az egri elõadásban nem hallottam!), Kornél pedig...dehát róla már regéltem :)))