Színház

Fele Királyság - Esti Mashup

zenés előadás, magyar, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Egy ködös hajnalon - a felnotté-válást elkerülni vágyó - muzsikusok nosztalgiázva gondoltak vissza gyermekkoruk kedvenc mese-focímzenéinek felejthetetlen dallamaira. A nosztalgia hevében elhatározták, nem hagyják az enyészet kegyetlen karmai közé jutni eme alkotásokat. Azzal sarkon fordultak és nyomban megalkották az új mufajt, melynek neve: Esti Mashup. A Macskafogó hiphop verzióban, a Mekk Mester ska-metálban, a Süsü reggae-ben, a Csipet Csapat intelligens pszichedelikus jazzrock újragondolásban. Máig is élnek.

Az együttes tagjai
Farkas Izsák - elektromos hegedű, ének
Simkó-Várnagy Mihály - elektromos cselló, ének
Alpár Balázs - billentyűk, ének
Weisz Nándor - dob

A műsor elsősorban ötletesen kitalált, műfajokon átívelő feldolgozásokból, paródiákból áll, amelyekben mai köntösbe bújtatotva régi mesefilmek főcímzenéi köszönnek vissza. Ezek mellett a zenekar lendületes saját számai is elhangzanak, amelyek egyszerre virtuózak és szórakoztatóak.

A zenészek zeneakadémiát végzett magasan képzett muzsikusok, akik a komolyzenei igényesség mellett a jazz szabadságát és az örömzenélés spontán energiáit is fontosnak tartják, így rendszeresen muzsikálnak könnyűzenei produkciókban is. Dolgoztak együtt az Alpár Balázs zeneszerző által vezetett Fugato Orchestra formációban is, amely a szimfonikus progresszív rock zene egyik legismertebb hazai képviselője. Farkas Izsák és Simkó-Várnagy Mihály az elektronikus vonóshangszerek effektekkel megbolondított hangzásvilágának magyarországi úttörőjeként a Csillag Születik műsorában is lenyűgözte a közönséget és a zsűrit.

Az együttes első lemeze 2012 őszén jelent meg, Esti Mashup címmel.
A Mashup angol szó, keveréket jelent. A zenében olyan művekre használják, amelyekben két, vagy több létező szám sávjai vannak összekeverve egymással, például az egyik szám éneksávja egy másik szám kíséretével. A Fele Királyság mesehősök karaktereit, jeleneteket, főcímek dallamait vegyíti egy-egy számon belül is, amelyből izgalmas és humoros találkozások születnek, zeneileg és színpadi showként is. Az együttes profi és szórakoztató fellépései és YouTube videói egyre népszerűbbek, rendszeres budapesti fellépéseik mellett egyre több helyszínről kapnak országszerte is meghívást.

A(z) Dumaszínház előadása

Hozzászólások