Színház

Fregoli szindróma, avagy nem a ruha teszi az embert

előadás, 50 perc, 2009.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A Leopoldo Fregoli (1867-1936) olasz átváltozóművészről elnevezett fregoli szindrómában szenvedő beteg azt hiszi, hogy rokonait, ismerőseit egyetlen, folyamatosan átváltozó személy helyettesíti.

"Felöltözünk. Magunkra húzunk minden elképzelhető réteget, egyiket a másik után, míg már ki sem látunk belőle. Felöltözünk. Mindannyian átváltozóművészek vagyunk. Blöffölünk - vagy már azt sem tudjuk, blöffölünk-e. Vetkőzzük le? Válasszunk réteget? Levetkőzzünk?"

Réti Anna a Pécsi Művészeti Szakközépiskola elvégzése után a Rotterdami Táncakadémián folytatta tanulmányait. Magyarországra visszatérve szabadúszóként számos kiemelkedő produkcióban vett részt, Lélek pulóver nélkül című darabja, több nemzetközi versenyen is díjat nyert, 2007-ben pedig Lábán Rudolf Díjat kapott. A fiatal koreográfus ez alkalommal három kiváló és sokoldalú alkotóval dolgozott együtt. A Belgiumban élő olasz előadóművész-koreográfus Claudio Stellato cirkuszművésznek, illetve jazz-zenésznek tanult. Amos Ben Tal Hollandiában élő izraeli koreográfus-zeneszerző kilenc évet táncolt a világhírű Nederlands Dans Theaterben. Újvári Milán Frenák Pál Társulatával dolgozott és a lélegzetelállító produkciókat létrehozó, kanadai Cirque du Soleil előadásában is láthattuk.

A(z) Góbi Rita Társulat előadása

Bemutató időpontja:

2009. szeptember 8., Góbi Rita Társulat

Stáblista:

Hozzászólások