Színház

GAP - The Soloist

táncjáték, magyar, 2012.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az előadás műfaját és témáját tekintve is sci-fi, azon belül is inkább a soft science-hez közelít, azaz nem a tudományos részletesség és korrektség az alapja. Ezúttal a tudományos-fantasztikus fikciót használom ürügyként, hogy folytathassam vizsgálódásom a kvantum terekben. Ahol a tudomány jelen állása szerint semmi sem fix és csak valószínűségekről beszélhetünk. Minden attól függ, hogyan tekintünk rá, a megfigyelő hatással van a megfigyelés tárgyára.
G A P, egy nem túl távoli bolygó neve, a cselekmény a közeljövőben játszódik. Az angol gap szó jelentése rés, amely ebben a darabban a határvonalat jelenti az ismert világ és az ismeretlen, a valóság és a fikció között. Ez a semmi\rés, azaz a G A P, a színpad maga. Az emberiség és a G A P közös története hosszú időkre tekint vissza. Több száz expedíció végzett kísérleteket és tért vissza sikeresen, de a veszteségek sem elhanyagolhatóak.
A valóság építőkockái külön-külön lebegnek a G A P légüres terében arra várva, hogy kapcsolódjanak, jelentést alkossanak. Főhősünk be is lép ebbe a térbe és figyelmével alakítja ezt az igen képlékeny tér-idő szeletet. Pillanatról pillanatra döntéseket kell hoznia, érzékszervi és tudati tapasztalásai alapján, amelyek következményeivel azonnal szembesülni kényszerül.

A(z) Nemzeti Táncszínház előadása

Bemutató időpontja:

2012. szeptember 22., Nemzeti Táncszínház

Stáblista:

Alkotók

Vélemény: