Színház

Gellérthegyi álmok

előadás, magyar, 2016

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?
"Amikor két ember találkozik, valójában hat személy van jelen. Kettő, ahogyan látják önmagukat; kettő, ahogyan látják egymást; és kettő, amilyenek valójában." - William James
Háború van, mindegy, hogy hányadik. Egy katonaszökevény és egy menekült lány bujkál egy gellérthegyi villában. Odakint ellenségek, a házon belül viszont csak egy férfi és egy nő, akik egymásra vannak utalva, akik próbálnak túlélni és megszabadulni a múltjuktól.
Játszanak, hogy eltereljék a figyelmüket a robbantások közeledő zajáról. Eljátszanak mindent és mindenkit; a múltat és a jövőt. 
De hol van a határ a játék és valóság között? És mik a játékszabályok a háború közepén?

A(z) KoMod - színház előadása

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Vélemény:


2016. október 9. 16:55
FeHér ElepHánt Kulturális Ajánló Portál ***moderálva***

GELLÉRTHEGYI ÁLMOK---Kovács Henrietta---Komód---Karinthy Színház

Hálás anyag Karinthy Ferenc Gellérthegyi-je, jutalomjáték két színész számára, tucatnyi, izgalmasabbnál izgalmasabb szituáció, briliáns dialógusokkal hatványozva. Kovács Henrietta parádés koncepciója háromszor két játszót használ, az egyéniségekhez illesztve osztja a jeleneteket, többeknek nyújtva így komoly játéklehetőséget.
Fönn Budapest ostroma dúl, a katonaszökevény és az üldözött lány szópókertől a helyzetgyakorlatokig mindent kipróbál a beláthatatlan idejű bezártság enyhítésére. Több változatban is elmondja az átélt előzményeket Szabó Sára, alakoskodásán átüt a kiéhezett szeretni, szeretve lenni vágy. Nem is akarja elhinni a Fiú meséit, együttérzést, jövőbe néző álmokat vár. Inoka Péter a háború feloldhatatlan dilemmáit feszegeti, elítélhető-e egy olyan vagy-vagy helyzetben, ahol mindkét válasz végzetes. Életben maradt, mégis kiszolgáltatott áldozat: a társadalom véleménye éppúgy sújtja, mint lelkiismereti vívódása.
Kovács Henrietta egymásba úsztatja a párok reagálásait, az eredetinél komplexebb, sokrétűbb értelmezéseket kíná...

Összes hozzászólás