Színház

Gépnarancs

táncelőadás, 2020.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

„Na, mi legyen?” Teszi fel a kérdést a főszereplő, Alex, egy messzemenőkig agresszív, manipulatív, ugyanakkor a klasszikus zene iránt rajongó és igen éles elméjű fiú, aki hétköznapjait alárendelt drúgjai (barátai) társaságában tölti. Együtt rabolnak, verekednek, nőket erőszakolnak meg… pusztán saját örömükre, mindenféle valós cél nélkül. Alexet a tetteiért börtönbe zárják, de egy idő után lehetőséget kap, hogy „normálissá” változtassák, hogy aztán ismét szabadon élhessen. Alex él a lehetőséggel, ám az eredmény valami egészen más, mint amire számít…

„Nem jobb-e bizonyos értelemben az, aki a rosszat választja, mint akire rákényszerítik a jót?” – teszi fel a kérdést Alex egy olyan világban, ahol az Állam az erőszak visszaszorítására az agymosástól sem riad vissza – holott ez az erőszak paradox módon már a méltóság és a szabad akarat megőrzésének egyetlen eszköze.

Anthony Burgess regényének és a belőle készült Kubrick-filmnek egyedi világa most táncelőadás formájában kerül színpadra a Miskolci Nemzeti Színházban.

 

A(z) Miskolci Nemzeti Színház és Miskolci Balett előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Szereplők

Alex, bandavezér
Georgie, bandatag
Balfék, bandatag, későbbi rendőr
Pete, bandatag
P R. Deltoid, nevelőtiszt
F. Alexander, író
Az író felesége
Alex apja
Alex anyja
Albérlő a szülőknél
Marty, kamaszlány
Sonietta, kamaszlány
Börtönlelkész
Börtönigazgató
Dr. Brodsky, pszichiáter
Miniszter
Billyboy, az ellenbanda vezére

Alkotók

Hozzászólások