Színház

Gyalog galopp

előadás, magyar, 2000.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Két fura, gurgulázva röhögő figura némi francia akcentussal pocskondiáz egy maroknyi csapatot a ködös albioni tájon meredő vár őrtornyából. A lent állók döbbenten, de nemesi méltósággal hallgatják a szitokáradatot, majd leszállnak a lovukról. A paripák idegességükben egy kicsit toporzékolnak... De várjunk csak! Ló sehol. Két üres fél tököt csapkod össze az egyik szolga a patadobogás hangját tökéletesen imitálva. Gyalog galopp!!! Aztán Arthur és hű vazallusai rémülten fogják menekülőre, mert a várfokról egy hatalmas tehén röpül feléjük fájdalmas bődüléssel.
Eszméletlen abszurd, a merészség netovábbja. Lassan már egy egész nemzedék nevelkedett fel ezen a klasszikus őrületen, az angol humor prominens képviselőinek, a Monty Python-nak eme, talán legismertebb gyöngyszemén. Jöhetett utána bármi: Brian élete, Vaczak szálló, A hal neve Wanda, no, és a többiek, a zseniális utódok, Mr. Bean, a nem zseniálisakról talán ne is beszéljünk... Ők mind, és egy kicsit mi mindannyian, akik szeretünk röhögni, imádjuk a jófajta hülyeséget a színházban, moziban... Mi mindannyian Arthur király köpenyéből bújtunk elő.

A(z) Pesti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2000. április 9., Pesti Színház

Stáblista:

Hozzászólások

waterdrag 2008 márc. 06. - 22:14:01 Előzmény morzsa
sztem leég ha annit mondk h amíg játszották 10szer láttam.filmen nem néztem megy ennyiszer,fantasztikus rendezés(és persze színészek..)
morzsa 2007 júl. 19. - 11:02:26
kétszer láttam a Pesti Színházban, de örök élmény marad.
ahogy filmben, úgy színházban is örökérvényû a gyalog galopp.
sok olyan színészt itt láttam elõször anno, akiket azóta is folyton-folyvást keresek, kutatok, szeretek:Kolovratnik Krisztián, Gyuriska János, Fesztbaum Béla. fergetegesek.

és azt sose fogom elfelejteni, amikor az egyik elõadáson Kolovratnik Krisztián elnevette magát és vele együtt az egész társaság, de mivel elõször láttam a darabot, szinte nem tudtam eldönteni, hogy ez most bennevan az elõadásban vagy tényleg elröhögték magukat.
éljen a Pesti Színház mindörökké! ámen.