Színház

Halotti Thor

színmű, magyar, 2015.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Étel- és növény installációk - Matiz Kinga
Kellék, háttér - Major Mátyás
Kommunikáció - Tóth Ákos Károly
Vizuális kommunikáció - Mocsár Zsófia

A Nylon Group legújabb, Halotti Thor (Burial Feast) című előadása különböző halotti, túlvilági kultuszokra és személyes élményekre épül. A beavatási rítusokon, performance-okon és internetes challenge-eken alapuló kihívások mind állomásai a múlt feldolgozásának és lezárásának.

A társulatot vezető Eke Angéla és Márkus Sándor két éve végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, bábszínész szakon. Diploma után alapították meg a Nylon Groupot, mellyel egy új, progresszív, felnőtteknek szóló bábszínház megteremtése a céljuk. Előadásaiknak műfaja a neo-báb-flow, melyre jellemző az új bábeszközök- és technikák megalkotása, az esemény-jellegűség, a nagyon erős látványvilág, az elektronikus zene és partikultúra beemelése az előadásokba.

A Halotti Thorban az élőzenei kíséretet az NVC-ből ismert Subotage biztosítja. A 2015-ben 10. évét ünneplő NVC a hazai partikultúra egyik legjelentősebb promoter/alkotó csapata, akik számtalan kiemelkedő hazai és nemzetközi zenei produkciót mutattak be a magyar közönségnek. Subotage előadásbeli live act-je improvizatívan közelíti meg a Nylon Group által feldogozott témát.

Az előadás performance jellegét tovább erősíti a halotti tor, mint esemény kereteinek megtartása. A halottak a ravatalon, a lakoma, és a tor bevett rítusai mind ezt a hangulatot erősítik. Ráadásul szeretnénk, hogy az előadások között organikus kapcsolat jöjjön létre. A nézők elültethetnek egy-egy magot, melyekből az évad végére installáció készül. Az így születő palántaerdő a projekt lezárásaként elültetésre kerül egy erdei buli keretében.

A Halotti Thor a II. TITÁNium Színházi Szemle Jurányi-díjas előadása.

A(z) Nylon Group előadása

Bemutató időpontja:

2015. február 1., Nylon Group

Stáblista:

Hozzászólások