Színház

Hamuban sült mese

bábjáték, magyar, 2007., 3 - 99 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Végy egy becses tálba igen szép lisztből két latot. Szitálj belé egy lat porrá tört czukrot. Verj belé két tyukmonyt egészen fehérjéstől. Csurgass reája fél lat kemenczében melegcsére melengetett mézet. Illatosítsd meg morzsában tört fahéjjal és szegfűszeggel. Csinálj tésztát a kezeddel, igen jól, sokáig gyúrd meg. Ruhával fedd be a tálat és tedd hűvös helyre, hadd pihenni, majd..."

Az előadás egy igaz mese. A rendezőt családfájának kutatása vezette el ehhez a szívhez szóló történethez, mely majd egy évszázaddal ezelőtt a dédszüleivel esett meg. A cselekmény több évet ölel át: a fiatal pár megismerkedésétől, az elszakadáson át a kiteljesedő boldogságig ível. A szerelem ereje segíti át hőseinket minden gondon; még a háború sem tépheti szét az érzelmek erős kötelékét. Az előadás egy réges-régi könyvben talált recept szavaiból bomlik ki és a sütéshez szükséges varázskemencében elevenedik meg. Arra tanít, hogy hinnünk kell a csodákban, a szerelem erejében és bíznunk kell abban, hogy együtt el tudjuk űzni a világból a rosszat: a Fekete Madarat.

A különös hangulatú előadás szöveg nélküli; Rozs Tamás magyar és litván népi motívumokat felhasználó zenéjére épül, látványvilágát Julija Skuratova, Vilnius-i báb- és díszlettervező egyéni látásmódú képzőművészete határozza meg. Az apró, bunraku technikájú bábok és a míves kidolgozású díszletek megfelelő érzékenységgel mutatják be azokat az emberi érzelmeket, amelyek csak egy igaz történetben rejtőzhetnek.

A(z) Budapest Bábszínház előadása

Bemutató időpontja:

2007. január 19., Budapest Bábszínház

Stáblista:

Hozzászólások