Színház

Három az egyben

előadás, magyar, 2009.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Három az egyben - ez a kifejezés igen gyakran előfordul felgyorsult életszemléletünk, nemtörődöm világképünk szimbólumaként. Hétköznapi, éppen ezért szolgált forrásul a Gödör Klubban működő Willany Leó Improvizációs Táncszínház különkiadásához a Függetlenek Éjszakáján.
Tuza Tamás szólójával indul az est, aki süketnéma koldusként Három az egyben kávékat hagy az asztalokon, mellettük egy kis lapot, amelyen ez áll majd: "Én nem hallok! Kérlek csönddel adakozz!" A csöndet nem lehet megkövetelni, a csöndet csak kiérdemelni lehet. A társadalomba való beilleszkedésünk nehézsége, Sziszüphosz mítosza az én és a világ közötti áthidalhatatlan szakadékban manifesztálódik. - Beszélni szeretnénk, de most hallgatnunk kellene. - Nem a csöndet szeretnénk hamvában holt kísérletünkkel elérni, hanem a szocializálódás nehézségét, a nemtörődöm világ érdektelenségét kívánjuk érzékeltetni, melyben így maga a publikum is szereplővé válik.
Három helyszínen, három különböző akció, mind-mind a hétköznapokból táplálkozva, azok élményértékéből, Tuza Tamás, Egyed Bea, Gulyás Anna, Újvári Milán és Grecsó Zoltán előadásában. Absztrakt kortárstánc improvizáció, mely a struktúráját is a mindennapi életből meríti. Szép és nehéz. Könnyű és rossz. Szomorú és vicces.

A(z) Gödör Klub - Erzsébet Téri Kulturális Központ és Park előadása

Stáblista:

Hozzászólások