Színház

Hat hét, hat tánc

vígjáték, magyar, 2006.

Értékelés:

22 szavazatból
Szerinted?

Lily, egy hatvannyolc éves idős asszony táncórákat készül venni öregek otthonában lévő lakásában. A "Hat hét, hat tánc" tánciskola Michaelt utalja ki hozzá. A két idegen ember eleinte ellenségesen viszonyul egymáshoz, majd az órák elteltével egyre meghittebb és őszintébb barátság alakul ki közöttük.Rendkívül szórakoztató színdarab barátságról, szerelemről, betegségről, arról, hogy milyen nehéz helyesen élni az életünket, és hogy csak egy igaz barát segíthet az elkövetett hibáink, illetve a régi fájdalmak és a magány elfeledésében. A vígjáték egy látványos és hangulatos színházi előadás forgatókönyve, melyben minden egyes jelenetnek megvan a maga hangulata az eltérő korokból származó táncokkal és zenékkel.

A(z) Orlai Produkciós Iroda előadása

Bemutató időpontja:

2006. szeptember 30., Orlai Produkciós Iroda

Stáblista:

Hozzászólások

bababy 2012 ápr. 01. - 21:35:15
Ajánlom mindenkinek aki 2 órára szeretne átélni egy "igazi életet" a színpadon. Kulka mint mindig ebben a darabban is fantasztikus volt.
dreamer1 2010 okt. 04. - 18:57:51
Volt szerencsém tegnap látni a darabot és nagyon tetszett.
4 éve játsszák és elég ritkán de nem éreztem a fáradtságot a színészeken.Kulka vitte a darabot a szerepe szerint is és ahogy élte az egészet.Vári Évát nem kedvelem,de ebben a szerepben tetszett.és tényleg 70 éves ami abszolút nem látszik/érzõdik rajta!A történet maga - bár amerikai - elég életszerû,akár meg is történhetne.A meleg tánctanár ábrázolása is jól sikerült,bár szerintem a vicces,hisztis,feminin,affektálást erõsítette több helyen ahogy a melegeket általában ábrázolni szokták.Dehát lehet egy ilyen ember is a valóságban elvégre táncos volt,mégha nem is a legjobb...de a szereplési vágya megmaradt.Kulkán látszott hogy nem a jól bevált dolgokat akarja ismételni hanem kereste a lehetõségeket az újat.Kettejük civil barátsága is érzõdött a darabban,sok mély pillanat volt.A végén vastapsot kaptak,állva is.Ajánlom mindenkinek a darabot,aki egy kicsit is fogékony az emberi történetekre,szereti a humoros de nem sablonos vígjátékokat amikben mély pillanatok vannak és nem utolsósorban a melegekrõl is kiderül hogy õk is emberek mint mások.
Criobs 2010 márc. 03. - 10:49:18 Előzmény F_E_B
F E B tetszik a hozzászólásod! :)

Én úgy fél éve láttam a darabot, de nem éreztem zavarónak a "trágár beszédet". Azt sem gondolom, hogy ez teljesen új keletû dolog lenne, mer már korábban Spiró György (egyik kedvenc íróm) 1985-ben írt Csirkefej c. darabjában is elhangoznak olyan szavak és mondatok, amik egyes emberek fülét sérthetik. Én személy szerint nem azzal a céllal ülök be a színházba, hogy rózsaszín köddel legyek elkápráztatva, hanem mert arra vágyom, hogy az adott darab megmozgasson bennem valamit és tovább tudjam gondolni. A hat hét, hat tánc pedig ilyen. Le a kalappal a színdarab és a színészek elõtt!
Gabriella54 2009 okt. 26. - 17:45:20 Előzmény Véleményezõ
Bocs, hogy ilyen késve, de csak most találtam meg a darab topicját.
Szerintem nem volt a nyelvezetével semmi baj, hiszen teljesen a mindennapi szóhasználatot követte, mégis szinte felülemelkedett azon.
Tényleg nem finomkodó, de úgy gondolom, az ábrázolt helyzet nem is igényli, sõt kifejezetten elutasítja az álszenteskedõ stílust.
offtopic
F_E_B 2009 okt. 20. - 14:34:49 Előzmény DP@i
Ki kéne írni a villamosra: "Vigyázat, az utastársak trágár szavakat használhatnak!"
DP@i 2008 márc. 03. - 13:23:37
Érdemes lenne ilyen alkotás plakátján feltüntetni, hogy vigyázat, trágár szöveget tartalmaz. Aki nem szereti az ilyet színházban, az tényleg ne üljön be "véletlenül".
Amúgy a darab nagyon tetszett! Két szereplõ, egy díszlet és mégis lendületes, fordulatos, magával ragadó vígjáték! Pazar ahogy megjelenítik a történetet.
Engem nem botránkoztat meg a csúnya szöveg. Ez a mû ilyen.
Véleményezõ 2008 jan. 09. - 12:37:03 Előzmény fz210
A hétköznapi nyelvezettel szerintem sincs gond. De nem gondolom, hogy egy nehéz témáról csak ennyire közönségesen, vulgáriasan lehetne beszélni. Kultúráltabb eszközökkel, árnyaltabb stílusban is elérhetõ a cél.
fz210 2008 jan. 03. - 19:27:27
Nekem az tetszett, hogy egy elég nehéz témáról öszintén tud beszélni.
A nyelvezete nem zavart, olyan mint a mai beszéd.
Véleményezõ 2007 dec. 29. - 18:36:54
A párom szeretett volna meglepni ezzel a darabbal, néhány hónapja nem jutottunk el színházba. Örültünk, hogy az ünnepek alatt sikerül egy kis kultúrával gazdagítani magunkat. Sajnos nem sikerült. Csalódás volt a darab. Bár a színészek kíválóan játszottak, viszont a darab nyelvezete nagyon közönséges, primitív. Ha erre vágytunk volna, nem mentünk volna el színházba, hanem egyszerûbb lett volna bekapcsolni otthon a TV-t. Elszomorít a tény, hogy az egyszerûséget, primitívséget már nemcsak néhány mûsorcsatorna, néhány lap, hanem a színház is támogatja. Valószínû, hogy lassacskán márcsak a szépirodalmi mûvek maradnak, ha az ember egy kis igényességre vágyik.