Színház

Ház a határon

tragikomédia, 2007.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Egy békésen éldegélő család váratlanul azzal szembesül, hogy a nagyhatalmak országhatárt húznak házukon keresztül, egyre kevesebb életteret engedve ezzel a családnak, mígnem az egész - eleinte komikus - helyzet a végletekig képtelenné, tragikussá nem válik.

"Aki nem érti, felszabadultan nevethet, aki érti, elgondolkodhat, miután felszabadultan nevetett" (Neue Zeitung)

Az a vonal, ami elválaszt téged tőlem. Országot a szomszéd országtól. Józan észt az őrülettől. A nevetést a görcsös zokogástól. A fejet a szívtől. A kezem az ebédlőasztalon illatozó gombócoktól. TESSÉK?

Mi történik, ha a történelem egyszer csak kopogtat az ajtón, és mindent a feje tetejére állít, furcsa helyzeteket okozva ezzel? Ha hirtelen érzékelhetővé, láthatóvá, sőt fenyegetővé válnak a határok? E komoly kérdést nagyszerű humorral fogja meg a lengyel drámaíró, Slawomir Mrozek Ház a határon című abszurd komédiája. Nem tudod abbahagyni a nevetést, és közben a szíved facsarodik bele.

De nemcsak a darab hirdeti a határok nélküliséget, hanem maga a produkció is, amely a szekszárdi székhelyű Magyarországi Német Színház és a Temesvári Német Színház közös előadása, s az alsó-ausztriai Viertel Fesztivál keretén belül valósul meg. Előadásunk két nyelven: magyarul és németül látható. A művészeti ágakat elválasztó határokat is megkérdőjelezzük: előadásunk a színház, az élő zene és a filmvetítés különös és izgalmas keveréke: a színészek játékát egy hegedűművész improvizációi kísérik, a jelenetváltásokat reklámfilmek jelzik. És mindezt Hegyeshalmon, a magyar-osztrák határátkelőhelyen tekinthetik meg a nézők.

Szeretettel várunk mindenkit, hogy együtt lépjék át velünk a határokat. Minden értelemben!

A(z) Szekszárdi Német Színház előadása

Bemutató időpontja:

2007. augusztus 7., Szekszárdi Német Színház

Stáblista:

Hozzászólások