Színház

Helyet az ifjúságnak

zenés komédia, 2 felvonás, 155 perc, magyar, 2015.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Ki ne nosztalgiázott volna már a régi magyar filmek bűbájos világát felidézve? Nos, ez az előadás éppen egy ilyen pompás időutazást kínál a harmincas évek édesbús és örökké szerelemtől ittas Budapestjének világába... S ha már oda varázsol bennünket a képzeletünk, ugyan ki ne szeretne cinkosa lenni egy rátermett fiatalembernek abban, hogy bebizonyíthassuk, nem csupán a rang, a hatalom vagy a pénz segítségével lehetünk sikeresek, elegendő egy frappáns ötlet, egy cseppnyi gátlástalanság, némi bátorság: s máris kész a siker, vagy éppen a KASSZASIKER!

A korszak jól ismert, klasszikus karakterei kelnek életre - most a filmvászon helyett -a színpadon,megtöltve kacagással, muzsikával, és némi bölcs tanulsággal is szívünket.
A darab slágereit Fekete Mari zeneszerző jegyzi,s a nagyszerű dalszövegeknek Verebes István a gazdája. Sándor Dávid koreográfiái humoros köntösükben szintén a XX. század első felébe repítik a Nézőket s a Színészeket egyaránt, hogy együtt örüljünk önfeledten az életnek, a szerelemnek, s annak az örökké játékos ifjúságnak,amely ennek a világnak minden gesztusából,mondatából és dallamából árad felénk.

A(z) József Attila Színház előadása

Bemutató időpontja:

2015. szeptember 19., József Attila Színház

Stáblista:

Szereplők

Holub Kornél (a Bank elnöke)
Klárika (a lánya)
Boronkay György (munkanélküli fiatalember)
Ervin (az elnök titkára)
Sárika (gépírónő)
Frau Gertrud
Nikolics (főosztályvezető)
János (tisztiszolga)
Idősebb úr

Hozzászólások